Webshop / Köpvillkor


Medlemsskap i Rawfoodmiddagar

Om du inte redan är medlem så blir du det automatiskt och gratis samtidigt som du lägger din första order eller registrerar dig som kund i webshopen. Vi har gjort så eftersom du enbart kan handla hos oss när du är medlem i Rawfoodmiddagar och får vårt Nyhetsbrev. Du kan sedan när som helst, om du skulle vilja, avregistrera dig för Medlemskapet/Nyhetsbrevet genom att klicka på en länk i respektive brev. Läs mer om detta, klicka här.

Priser och betalning

Varje vara anges med pris inklusive eller exklusive moms. Du kan upp till vänster på sidan ställa in om du vill se priserna inklusive eller exklusive moms. I kundvagnen kan man se alla priser inklusive alla avgifter, moms, frakt och betalning.

Betalningsalternativ och villkor

Direktbetalning hos bank:
Genom samarbete med Handelsbanken, Swedbank, Nordea och SEB kan vi erbjuda direktbetalning genom att du loggar in direkt hos din bank när du ska betala i kundvagnen.

Kortbetalning:
Genom vårt samarbete med VISA och Mastercard kan vi erbjuda kortbetalning.

Faktura:
Genom vårt samarbete med Billmate - eFinance Nordic AB kan vi erbjuda privatpersoner att handla mot faktura. Fakturan skickas i samband med leverans och betalas inom 14 dagar. Klicka här för mer info om Faktura.

Delbetala:
Genom vårt samarbete med Billmate - eFinance Nordic AB kan vi erbjuda privatpersoner att delbetala på 1, 6 och 12 månader. Klicka här för mer info om att Delbetala.

Frakt och leverans

En order levereras normalt först när alla artiklar i ordern finns på lagret och är redo att skickas.
Övriga Fraktvillkor finns angivet på respektive fraktsätt i samband med betalning i kundvagnen.

Leveransvillkor

Leveranstiden anges vid respektive vara.

Ångerrätt

Din ångerrätt (ångerfristen) gäller under 14 dagar. I ditt meddelande till oss måste det klart framgå att du ångrar dig. Ångerfristen börjar löpa den dag du tog emot varan eller en väsentlig del av den. Om avtalet gäller en specialtillverkad vara – eller en vara som fått en tydlig personlig prägel, börjar ångerfristen löpa den dag vi lämnat information.

Du har inte ångerrätt om:
- tjänsten påbörjats under ångerfristen med ditt samtycke, priset är beroende av finansmarknadens svängningar, till exempel en vara på grund av sin beskaffenhet inte kan återlämnas. Med försegling avses även teknisk plombering.

- det är en föreläsning, seminarie, kurs, middag eller liknande. Däremot får du alltid överlåta din biljett till någon annan person.

När du utnyttjat din ångerrätt:
Du är skyldig att hålla varan i lika gott skick som när du fick den. Du får inte använda den, men naturligtvis försiktigt undersöka den. Om varan skadas eller kommer bort på grund av att du är vårdslös förlorar du ångerrätten.<
Klicka här för att skicka in ett ärende för Service, Garanti, Ångra köp eller Reklamation.

 

Reklamation

Vi rekommenderar att du tar för vana att alltid se över emballaget när du hämtar ett paket. Är det skadat kan innehållet också vara skadat. Om något inte är som det ska så ber vi dig reklamera det snarast möjligt, genom att klicka på länken nedan och anmäla ditt reklamationsärende. Detta måste alltid göras. Det räcker alltså inte med att bara skicka tillbaka produkten/produkterna.
Meddelande om reklamation måste göras inom skälig tid efter att du upptäckt eller borde ha upptäckt felet. Rätten att reklamera upphör senast efter 3 år och det är bara ursprungskunden som har rätt att reklamera.

Klicka här för att skicka in ett ärende för Service, Garanti, Ångra köp eller Reklamation.


Garantier och service

Garanti ges enligt beskrivningen av respektive produkt. Vi står för frakten tur och retur om det är ett garantiärende.
Vi erbjuder också service för fel som inte täcks av garantin och efter att garantitiden har gått ut. Klicka här för att skicka in ett ärende för Service, Garanti, Ångra köp eller Reklamation.


Privat Policy

När du lägger din beställning hos oss uppger du dina personuppgifter (och ev. företagsuppgifter). I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja avtalet gentemot dig. Du har enligt Personuppgiftslagen rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta oss i så fall via e-post.


Leveranser

Leveranstiden anges vid respektive vara.

Ej uthämtade paket

Dina varor finns kvar på utlämningsstället i 14 dagar. Ej uthämtade varor returneras till oss. För alla paket som inte hämtas ut förbehåller vi oss rätten att debitera dig kostnader för returfrakt, expeditionsavgift och hanteringsavgift. För detta debiterar vi dig 299 kr.

 

Returer

Returer sker på din egen bekostnad utom om varan är defekt eller om vi har packat fel. Returer ska skickas som brev eller paket, inte mot postförskott.

När du utnyttjat din ångerrätt ska du,
om det gäller en vara: sända eller lämna tillbaka den till oss
om det gäller en tjänst: hålla materialet tillgängligt för oss, om det inte medför besvär för dig.

Återbetalningsskyldighet:
Vi ska, om du utnyttjat din ångerrätt, betala tillbaka vad du har betalat för varan snarast eller senast inom 30 dagar från den dag då vi tog emot varan eller, om det är en tjänst, meddelandet om att du ångrat dig. Du får själv betala returkostnaderna när du sänder tillbaka varan. Vi betalar alltid returkostnaden för att sända tillbaka så kallade ersättningsvaror.

Lagar

konsumentverkets hemsida finns mer information om bl.a. distans- och hemförsäljningslagen, e-handelslagen och konsumentköplagen.