5 punkter för att i vardagen rensa ut kemikalier ur kroppen

1) Bygg upp ditt immunförsvar med färska, ekologiska grönsaker. Grönsaker stärker immunförsvaret, särskilt obesprutade ekologiska som är mer näringsrika. Färska grönsaker innehåller också enzymer som underlättar matsmältningen. Det gör att kroppen kan använda mer energi till reparation och att bygga nya celler.
 
2) Börja köksbänksodla – färska grönsaker direkt från köket. Att odla egna skott och groddar är enkelt och garanterat ekologiskt. Dessa grönsaker är mångfalt mer näringsrika än bladgrönt och har en viktig funktion i en detox.
 
3) Avgifta dig genom träning. Se till att svettas varje dag. Huden är kroppens största elimineringsorgan. När du svettas får du ut en mängd gifter. Viktigt också att duscha efter träningen så att gifterna inte återabsorberas. Träningen har även en viktig funktion för att hjälpa blodet att transportera ut näringsämnen till kroppen. Glöm heller inte återhämtning och sömn.
 
4) Välj bort konventionell frukost. Drick istället färskpressad grönsaksjuice. Att enbart dricka färskpressad grönsaksjuice blir som en fasta mitt i vardagen och ger kroppen möjlighet att återhämta sig.
 
5) Undvik mejeriprodukter, glutenprodukter och vitt socker. Många av de konventionella livsmedel som vi traditionellt bygger vår kost på bidrar till flera av våra hälsoproblem och folksjukdomar. Produkterna är ofta processade, dvs. de har hettats upp och fått kemiska tillsatser. Välj istället att utgå från hela grönsaker, hela frukter, oljor och nötter i din matlagning.