Acai bowl my style

 

Acia bowl

 

En bra frukost ger en bra start på dagen. Att välja en en fräsch hälsosam raw food frukost skapar energi, stöttar kroppen med näring och bidrar till en jämn blodsocker kurva. Den här härliga "acai bowlen" smakar inte bara himmelskt utan den går även snabbt att tillreda.

Acai bowl my style
(1portion)

2 msk acai pulver
2 dl frysta eller färska svarta vinbär
1 stort moget päron
½ avokado
2 katrinplommon
1 tsk citronjuice
½ tsk äkta vaniljpulver

Dela päron och avokado i mindre bitar. Mixa alla ingredienser i en mixer/blender till en slät kräm. Servera i en skål och toppa gärna med bipollen och svarta vinbär.

Varför Acai ?
Acai är en av världens mest antioxidantrika bär och är rik på C-vitamin. Acai innehåller även rikligt med essentiella fettsyror, fibrer och andra mikronäringsämnen såsom polyfenoler och flavonoider, och så smakar det gott.

Varför bipollen?
Bipollen är en av de mest kompletta, näringsrika födor som finns i naturen och innehåller bl.a.: nästan alla kända vitaminer och mineraler varav mycket B-vitamin, alla essentiella aminosyror - med 50% mer tillgängligt protein än t.ex. biff, de flesta enzymer och koenzymer som kroppen behöver, antioxidanter, essentiella fettsyror och essentiella sockerarter (s.k. "glykonutrienter").

Receptet är hämtat från Karins Haglund senaste bok Karins Frukost.

Om Karin Haglund: Hon är hälsocoach, kostrådgivare, personlig tränare, raw food-inspiratör och författare. Hon har en holistisk syn på hälsa och brinner för att inspirera fler människor att förbättra sin livsstil, leva ett grönare liv och ta reda på hur bra det faktiskt går att må.

Karin har skrivit böckerna Karins Gröna Värld (okt 2012), Grönsakskärlek (april 2014) Karins frukost (maj 2015). Alla Karin Haglunds böcker går att köpa hos Clearlife.se och många många fler spännande böcker för ett hälsosamt liv!

Just nu har Clearlife.se ett erbjudande på 10% rabatt på superfoods. 

Använd rabattkoden: superfood2016 i kassan innan du avslutar beställning. Rabatten gäller t.o.m 16 februari.

 

Mikael Boström