Besök hos Olssons juice inför invigningen 18 april

 

Olssons Juicebar

Bild: Eric Olsson, till vänster, och jag skålar i ny gudomligt god kallpressad juice. Den kallpressade juicen tillverkas i en Angel Juicer levererad av Rawfoodmiddagar.


I Eric Olsson släkt har passionen för juice gått i arv i generationer. Nu för han släktens arv vidare och öppnar Olssons Juice, en ekologisk juicebar på Odengatan 49 i Stockholm, se karta. Lördagen den 18 april, mellan kl. 12 – 18 är det invigning och alla är varmt välkomna hälsar Eric.

Historien börjar med en ung Carl-August Olsson som år 1887, efter en lång och besvärlig resa över Atlanten, landsteg i Amerikas förenta stater. Det första han fick till livs, var en upplevelse som han aldrig skulle glömma, ett glas nypressad apelsinjuice.

Carl-August återvände senare till Sverige för att överta släktgården i norra Blekinge. På gården fanns det äppelträd och han tillverkade en fruktpress och började göra egen äppeljuice.

Under höst och vinter serverades alltid äppeljuice på gården, såväl till fest som till vardags. Olssons Juice blev ett begrepp bland grannar, släkt och vänner. Än idag plockar släkten äpplen som pressas till juice såsom den Carl-August njöt av. Just den känslan, vill Eric ge dig som besöker Olssons Juice.


Varför öppnar du juicebar?
– Jag brinner för en aktiv och hälsosam livsstil och sen tycker jag att juice är väldigt gott.

Vad är viktigt för dig?
– Att allt ska vara ekologiskt.

Vilken är din favorit juice?
– Oj, det är så många, så svårt att säga, men min favoritingrediens är ananas.

Vad händer på invigningen på lördag?
– Då blir det fullt ös med bland annat provsmakning av massor av juicer.

Kommer du erbjuda något mer än juice?
– Vi kommer att ha många olika saker. Nu på invigningen på lördag kommer det att finnas massor av juice, kaffe och rawballs. Allt är av högsta kvalitet. Framöver kommer vi sedan att introducera även olika typer av snacks, sallader och mackor m.m.

Nu längtar vi till på lördag! Skål och tack för att vi fick komma in och intervjua dig mitt i alla förberedelser inför invigningen på lördag.

Öppettider:
Mån-Fre: 7-18 
Lördag: 10-17 
Söndag: 11-16

Juicen vi dricker på bilden är Erics specialare som han komponerade ihop när vi var där. Pricken över “i-et” var att blanda i kokosvatten. Detta var så gudomligt gott och vi behöver väl inte ens skriva att det samtidigt är något av det nyttigaste nyttiga. Det bästa av båda världar helt enkelt, helt i enighet med Rawfoodmiddagars vision att utveckla mat som både är gott och gör gott. Helt underbart!

Juiceflaska 
 Recept:


 1 st Gurka
 1 st Selleri stjälk
 2 blad Grönkål
 1 näve Baby spenat
 1/2 tsk Spirulina
 1/2 dl Kokosvatten

 

 Läs mer om Olssons ekologiska juicebar

Mikael Boström