Besök på en rawfoodrestaurang i Osaka - Stor utmaning att äta nyttigt och vegetariskt i Japan…

Efter två veckor i Japan har jag konstaterat igen att det är utmanande att hitta ekologisk och vegetarisk mat. Man kan tro att det ska vara lätt i Japan men det är inte min upplevelse. Hemma i Sverige är jag van vid att äta ekologiskt och till största delen färska frukter, grönsaker, nötter, oljor tillredda på olika sätt. I Japan är det jättesvårt att hitta måltider, lunchlådor etc som inte innehåller fisk eller kött och till nästan alla rätter får man vitt ris.
På livsmedel i mataffärerna är all text på japanska, så det var svårtytt. Ekologiskt verkar tyvärr inte ha slagit igenom än. Det enda vi hittade var ekologiska bananer. Jag frågade även några kvinnor om ekologiska kläder och de skrattade och sa att det knappt fanns och det som finns är jättedyrt.
Det blev många kompromisser, i alla fall matmässigt i Japan, en hel del sushi fast ingen rå fisk för min del.
vegetarisk mat i japan

Det var av en slump vi gick förbi Green Smoothie Bar. Det är ett pyttelitet ställe med två bord och en liten bardisk, i centrala osaka, Shinsaibashi. Man går in i ett sunkigt hus och letar sig fram till en liten dörr som knappt är uppmärkt, där hittar man Green Smoothie Bar. Maten är god och tjejen som driver stället är jättegullig. Det är hur trångt som helst så jag förstår inte hur hon orkar stå i en bardisk och laga maten. Tyvärr får man vänta länge och portionerna är minimala, nästan chockerande små. Jag mådde trots detta otroligt bra efter måltiden :). Denna gång i Japan så brydde jag mig inte om att leta upp rawfoodrestauranger som jag brukar göra. För 1,5 år sen när jag var där senast så insåg jag att japan inte kommit långt när det gäller rawfood så jag orkade inte göra besväret. Osaka är så otroligt stort och att leta upp en restaurang i den storstaden tar mycket kraft. Istället satsade jag på att äta så mycket sallader som möjligt och vegetariskt så långt det gick. Nu får jag åka hem och detoxa istället och snart åker vi ju till Hippocrates Health Institute i West Palm Beach.

Så här såg lunchmenyn ut, någon slags rättikspaghetti med pestosås, pumpasoppa och sallad.
green smoothie bar

Patrik väntar på lunchen... och vi fick vänta länge... Tyvärr ser man inte så bra på bilden vilken fin  ekologisk rawfoodmiddagarströja Patrik har på sig :)

Patrik Green smoothie bar

Här står jag på gatan utanför restaurangen. Hungrig, glad och förvånad över att vi stötte på en rawfoodrestaurang när vi var ute och letade efter något att äta till lunch.

green smoothie bar

 

Catherine Hirota
I'm impressed! You've unemployment insurance health comparehealthinsur.com heliomeds.com levitra on line ordering almost managed impossible. online life insurance bestlifeinsurpolicy.com compare life insurance quotes the
2014-02-11 00:01:21 wSNgALGwAlWc
That's a skillful answer to a dilficuft question http://dgbkldl.com [url=http://nhpwmfmghs.com]nhpwmfmghs[/url] [link=http://hfetgruxzex.com]hfetgruxzex[/link]
2013-12-06 04:55:37 Ib3QGpHVmm
You are so awesome for helping me solve this <a href="http://cthvucj.com">myesrty.</a>
2013-12-05 16:06:50 IgL4si6qV
Keep these arcitles coming as they've opened many new doors for me. http://cxttppekt.com [url=http://oucaopnsss.com]oucaopnsss[/url] [link=http://oryxnnmk.com]oryxnnmk[/link]
2013-12-04 01:36:03 Y8ixvStsQBN
Jag e4r troende <a href="http://hetbdrvgdlh.com">atsiet</a> och ff6rnekar alla andra gudar e4n Min Egen He4st!Men att ve5ga sitta upp pe5 den, det ve5gar jag inte riktigt e4n.Den utmanar mig och ser be5de frustande, be5ngstyrig, klurig, utmanande och ff6rve4ntansfull ut!!!!!
2013-12-03 18:02:22 1Jc9YTFpk
oki am 100% sure that the financial ititstunions will not require a personal guarantee but that is only because I know which accounts to apply for. With respect to corps and LLC, last year I applied to the same company for a LOC about a month apart with 2 separate companies that I started. The LLC received a 5k like and the Corp received a 12K line. But remember, this is not a rule but using a corp just increases the chances of success and thats what the Business Credit game is about.
2013-12-02 14:01:33 352ptTy2