De senaste trenderna inom mat

frukt och grönt är tufft

Är det inte underbart att fler och fler förstår hur viktigt det är att äta bra mat? Enligt ICA äter 8 av 10 svenskar för lite frukt och grönt. ICA har nu en kampanj som heter Frukt & Grönt är tufft, som pryder tunnelbanornas perronger. Jag gillar budskapet att det är tufft med mat som stärker vår hälsa. Tidigare har vi ju sett många annonser som indikerar att man är tuff och omtyckt om man dricker alkohol, röker eller dricker läsk.

Siten Improveme.se har även bloggat om den senaste grönsakstrenden som kommit till Sverige.
"Årets hetaste grönsak är utsedd: grönkålen. Den trendiga vitaminbomben har nått Sverige via USA och spås bli allt mer populär när såväl TV-kockar som filmstjärnor hyllar den."
Klicka här för att läsa artikeln
grönkål

Den ekologiska trenden blir också starkare. Fler och fler väljer att köpa ekologisk mat, vilket glädjer oss.

kravJag har nyligen flyttat till ett nytt område i Nacka och varit och introducerat mig för mina grannar. Alla jag har pratat med har sagt att de så gärna vill äta mer frukt och grönt och blir inspirerade till att äta bättre när de hör vad rawfoodmiddagar gör. Det gör mig verkligen glad. För ett halvår sen när jag var på vår närmaste Coop-butik här i Älta hade de väldigt lite ekologiskt, men sen Coop startade kampanjen "Veckans Ekologiska Vara" har utbudet av ekologiskt ökat.

Jag hoppas att fler och fler hakar på den nyttiga mattrenden så att vi kan få ett friskare och gladare Sverige. :)

Catherine Hirota
Härligt! Och dessutom FINNS grönkål i butikerna. Hoppas det finns kvar även i icke juletid!
2014-02-02 10:26:21 barb