Detoxa genom träning - svettas ut gifterna

Vilken härlig påminnelse jag fick i veckan när jag på grund av att jag hade alldeles för mycket att göra valde att försumma träningen. I vanliga fall tränar jag styrka tre gånger i veckan och konditionstränar tre gånger i veckan. Det första jag gör på morgonen är oftast träning, vilket får mig att må jättebra. Det är i och för sig inte ovanligt att jag inte vill träna men eftersom jag vet hur bra det får mig att må så tar jag mig oftast ut :).
Sen Stora Hälsoresan i vintras har jag skaffat mig en personlig tränare som hjälpt mig mycket inom styrketräning (som jag inte varit så förtjust i tidigare..) och börjat löpträna mer. Jag har aldrig haft några superambitioner vad gäller träning utan fokuserat på att må bra både mentalt och fysiskt och det ger verkligen resultat!

Catherine HirotaDen här veckan hade jag ovanligt mycket att göra på jobbet och privat med begravningsmiddag, begravning, Försommarmingel mm så träningen blev lidande. Imorse här ute på landet var jag alldeles euforisk när jag sprang samtidigt som jag tänkte på alla fördelar jag får av att träna.

* Det hjälper till att avgifta kroppen på flera olika sätt. Huden är ju vårt största elimineringsorgan och när vi svettas så får vi ut gifter.
* Jag blir glad och får ett stabilare humör
* Jag tänker klarare och fattar bättre beslut. Jag skulle nästan vilja säga att det avgiftar mina negativa tankar. Brukar ha som motto att inte fatta några viktiga beslut när jag inte är på bra humör. Det är ju trots allt våra beslut som formar våra liv...
* Jag blir starkare, smidigare och ökar min förbränning vilket gör att jag håller vikten trots att jag älskar mat och matlagning...
* Jag får mindre problem med smärtor i kroppen. Tidigare hade jag nästan alltid krämpor, nu får jag snarare ont när jag inte tränar.
* Jag kommer ut och andas frisk luft (de dagar jag tränar ute)
* Kroppen blir syresatt, vilket hjälper till att ta upp näringsämnen.
* Det är roligt, speciellt när jag kommer in i träningen och det ger resultat
* Jag blir lycklig
* Jag håller mig frisk. Det stärker immunförsvaret.
* Jag uppskattar livet betydligt mer
* Mina relationer blir bättre :)
* Jag blir mycket mer stresstålig

När vi var på Stora Hälsoresan pratades det mycket på föreläsningarna om hur viktigt det är att träna. Det är inte tillräckligt att bara fokusera på kroppen, vi behöver även ge näring till kroppen i form av träning. Pionjärerna inom helhetshälsa och rawfood Brian och Anna Maria Clement kommer prata om Principles of Health när de är här i Sverige. De höll en brilljant föreläsning om detta i West Palm Beach, på Hippocrates Health Institute när vi var där i november. Nu vill vi ge dig möjligheten att höra mer om detta. Klicka gärna här om du vill veta mer.

Catherine Hirota