Du är värd att må riktigt bra!

Ett gästinlägg från Karin Haglund, hälsocoach, kostrådgivare, PT och raw food-inspiratör samt författare till boken, Karins Gröna Värld–Livsstil & Raw Food.
 
Haglund bröllopVisst vill du känna att du är på topp och mår så bra du bara kan. Där kommer hur vi lever, vad vi väljer att lägga på tallriken, hur vi tar hand om oss själva och våra relationer samt vårt mentala sinne in i bilden. För just alla dessa saker påverkar vår förmåga att må optimalt bra. Jag själv tyckte att jag mådde väldigt bra innan jag ganska drastiskt ändrade min kost och livsstil för precis 9 år sedan. Jag var då en tjej på 23 år som var nyutexaminerad friskvårdsterapeut och kostrådgivare, åt enligt livsmedelsverkets rekommendationer, tränade regelbundet både kondition, styrka och rörlighet och tyckte som sagt att jag mådde bra.

Mitt i detta träffade jag min älskade, underbara och blivande man, Anders. Han fick mig förutom att förstå att han var allt jag någonsin drömt om även mig att inse att han kunde betydligt mer om hälsan, kosten och kroppen än vad jag själv kunde. Redan första middags-daten blev jag insatt i kroppens inre miljö, pH-balans, alkalisk kost, hur vi bör kombinera vår mat för bästa upptag m.m.
Haglund bröllopJag satt fascinerad och tog in allt nytt samtidigt som jag kände att shit, jag kan ju ingenting ...(Tyckte ju som ny kostrådgivare att jag hade rätt bra koll på det här med kost och hälsa) Varför fick jag inte lära mig det här på min utbildning??? Det var som en helt ny värld öppnade sig för mig och samtidigt fick jag en insikt i att det här som Anders pratade om kunde vara en verklig nyckel till hälsa och energi.
 
Jag bestämde mig för att sluta dricka kaffe, alkohol (eller jo, det blev lite alkohol på en tjejfest den sommaren och också på min möhippa ett år senare, men sedan dess har jag aldrig druckit alkohol), börja äta MYCKET mer grönsaker, börja dagen med enbart frukt och grönt och dricka filtrerat vatten (fast ej till måltiderna), kombinera maten på ett optimalt sätt och säga hej då till lördagsgodiset. Ut försvann min tallriksmodell och min vad jag trodde perfekta kombination av energiprocent av kolhydrater och protein och istället gavs det mer utrymme för färska, naturliga råvaror och en mer alkalisk kost.
 
Nu behöver mitt exempel på förändring inte vara det allra bästa sättet att gå tillväga på då det var ganska Karin Haglunddrastiskt och många förändringar på en och samma gång men oj, oj, oj, en sådan skillnad jag märkte i hur jag mådde, min energinivå och min allmänna hälsa verkligen transformerades. Min vad jag trodde ”stressmage” blev helt bra och jag gick ner ca 5 kg, blev så otroligt PIGG och kände mig i mycket bättre form men framförallt så upplevde jag det som om jag gjorde ett stort kvantumhopp i min egen hälsonivå, och då mådde jag ju ändå ganska bra till att börja med.
 
Så himla häftigt och från den dagen är jag helt såld på en hälsosam naturlig kost och en livsstil som stöttar kroppens självläkande och självreglerande förmåga samt renar vår inre miljö och skapar en kropp i balans.
 
Jag lever nu min dröm i att inspirera och coacha andra att ta reda på hur bra det går att må. Och fördelen när jag jobbar med klienter som inte lever speciellt hälsosamt i dagsläget är att när de ändrar sin livsstil och börjar äta mer alkaliskt och mer raw food så upplever de faktiskt ett mycket större kvantumhopp och fler fördelar än vad jag själv gjorde eftersom jag även om jag inte åt optimalt ändå åt ok mat samt tränade regelbundet och bra.
 
I början kan det räcka att fokusera på en del av en hälsosam livsstil, ex kosten, eller träningen eller börja göra andningsövningar, gå på yoga, lägga till bra kosttillskott osv. Sen brukar det ena ge det andra, d.v.s. Spenatbörjar man träna börjar kroppen sukta mer efter nyttig mat och mindre efter skräpmat osv.
 
Jag tycker att det är viktigt att se en livsstilsförändring som något lustfullt, varaktigt och något man ändrar succesivt istället för att tänka en quick-fix inför sommaren eller liknande och sedan gå tillbaka till sin ”vanliga livsstil” efter det. Eller att bara äta 100% raw food i början på veckan och skapa tvång och måsten för att sedan kanske helt ge efter för frestelser och äta ”sämre än annars” resten av veckan.
Du som är intresserad av just raw food och att börja äta mer av den underbara, näringstäta och energivande mat kan anmäla dig till min kom i gång kurs på webben som är framtagen i samarbete med just rawfoodmiddagar. Där får du tips, inspiration och recept. I sådana fall är det enda du behöver göra att anmäla dig HÄR!
 
Vill du läsa min blogg och följa mina hälsotips och recept kan du läsa mer HÄR.
 
För JA, du är värd att må riktigt riktigt bra, eller hur!

Jag hoppas att vi ses på Stora Hälsokvällen den 12 juni i Göteborg. Jag kommer att finnas på plats för att lära mig ännu mer om hälsa av två av världens främsta experter Brian och Anna Maria Clement samt signera böcker.
Ange rabattkoden: karin så får du 20 % rabatt på alla biljetterna.

Klicka här för att läsa mer om Hälsokvällarna & Dagen i Malmö, Göteborg och Stockholm

Brian och Anna Maria Clement kommer även till Malmö 11 juni och Stockholm 13 och 15 juni.

Karin Haglund

Karin Haglund Kom igång programKlicka här för att gratis ta del av Karins Kom-igång program - 6 veckor till godare och hälsosammare mat, mer energi och bättre hälsa.Karin Haglund