Ecobarens recept på Kladdkaka med Cashewgrädde

kladdkaka

Idag hade jag och  Micke en underbar eftermiddag på Allt för Hälsan - mässan i Älvsjö. Vi föreläste om "Jakten på den godaste och mest energigivande maten" och bjöd på Ecobarens (Centralbadet) supergoda kladdkakor med cashewgrädde och bärsås. Tack Ecobaren för att ni delar med er av ert härliga recept. Jag kan varmt rekommendera denna härliga oas med underbar mat, i vacker miljö mitt inne i stan, på Drottninggatan. De har dessutom ett rum med ljusterapilampor, vilket är suveränt under vintermånaderna.
Jag vill också passa på att tacka våra andra samarbetspartners Clearlife med sina härliga ekologiska produkter, Rawlifefestival som anordnar en fantstisk rawfoodfestival i Värmland varje sommar och Glädjefabriken som utför goda gärningar och sprider glädje.

Chokladkladdkaka med cashewgrädde

3 ½ dl sötmandel
10 st färska dadlar
1 dl raw kakao
½ tsk vaniljpulver
½ dl vatten
En nypa havssalt

Mixa eller mal mandlarna till mjöl.  Blanda sedan alla ingredienserna i en mixer till en slät smet.  Bred ut smeten i rund kakform och pudra med kakao. Servera med cashewgrädde.

Cashewgrädde

2 dl naturella cashewnötter
1 tsk vaniljpulver
¾ - 1 dl vatten

Blötlägg nötterna minst 4 timmar. Häll av vätskan från nötterna och mixa med vanilj och vatten till en slät grädde.

kladdkaka ecobarenkladdkaka ecobaren centralbadet

Catherine Hirota
Tack för receptet. Gillades starkt. Hade blåbär framme för annat ändamål. Min dotter freestylade lite och spred ut blåbär över kladdkakan o grädden. Blev supergott och också vad jag kommer att servera på nästa bjudning av kladdkakan.
2012-11-14 08:49:31 Mag