En oförglömlig kväll med Renate


Jag bara måste berätta om den där speciella söndagskvällen då jag tillsammans med ca 20 vänner åkte hem till Renate. Det här var sista helgen under vår senaste gruppresa till Hippocrates i West Palm Beach, Florida. Renate är kock och jobbar i köket på Hippocrates där hon fokuserar på den mest näringsrika maten. Genom alla samtal jag haft med henne tidigare i köket hade jag förstått att hon brinner för matlagning på alla sätt och vis. Denna matlagningsdemo hemma hos Renate har hon erbjudit även de två tidigare år jag varit på Hippocrates, men jag har då tänkt att jag ju varit på så många olika matlagningsdemon av Rawfood så det här kan väl inte vara så speciellt och därför inte åkt. Men i år följde jag i alla fall med.

Bild: Jag och Renate supernöjda under den magiska kvällen

För det första, jag visste redan att Renate är fantastiskt varm och fin och bara vill alla så väl, och ändå lyckades hon överträffa mina förväntningar. Hennes hem var idylliskt och tillsammans med hennes sprudlande entusiasm var det som en Matlagningsshow på de finaste TV kanalerna på bästa sändingstid och där satt jag alltså nu. Jag tänkte vidare, det här är ju fantastiskt fint och dessutom gjorde hon själv under demonstrationen framför våra ögon all mat till oss alla 20 gäster. Jag tänkte, det här är ju fenomenalt, vilken show... men men vi får väl se hur det smakar, det är ju mycket rawfood som ser fantastisk ut och så smakar det lite sisådär (ja, jag vet, jag har under åren jag hållt på att äta mig igenom hela världens rawfoodrestauranger blivit väldigt kräsen :-) ).

Och så började maten serveras och jag smakade... och det smakade heeeeelt guuuuuudomligt... jag tänkte verkligen hur är detta möjligt... har jag äntligen hittat till Rawfoodparadiset... woooooow woow woooow

Menyn för kvällen:

Cream of Celery Soup

Fresh Greens and Sprouts with a Zesty Parsley Dressing

Faux Salmon Steak with Caper Dill Sauce

Carob Mousse Cheese Cake

Valnut Truffles

 

Bild: Våra vänner från Irland och USA

 

Bild: Cream of Celery Soup med bröd. Min absoluta favorit tillsammans med Cheese caken nedan.

 

Bild: Jag och delar av svensk-danska gänget

 

Bild: Fresh Greens and Sprouts with a Zesty Parsley Dressing

 

Bild: Renates stora "Studio-kök"

 

Bild: Faux Salmon Steak with Caper Dill Sauce

 

Bild: Carob Mousse Cheese Cake. Wooow, den här var fantastisk och dessutom inget socker, ingen frukt (fruktsocker), inget gluten, ingen komjölk... woooow... ja det är verkligen möjligt :-)

 

Bild: Valnut Truffles

 

Förutom knivar använde hon denna köksutrustning; en kraftig mixer, matberedare och torkugn

Dekorationsmässigt kunde det ha gjorts mer... men smaaaaken... mmmm

dessutom så var ju allt helt fritt från socker, fruktsocker, gluten, mölk, djur osv... helt fenomenalt.

och som pricken över i-et så spelade hennes man ljuvlig musik på flygeln i bakgrunden...

STORT TACK RENATE

 

Så om ni åker med oss till Hippocrates eller bara har vägarna förbi West Palm Beach i Florida, hoppa då in på Hippocrates och fråga efter Renate och när hennes nästa matshow är... för den är ju helt underbar.

Är du nyfiken på alla recepten i menyn? ;-)  Klicka här!

 

 

Mikael Boström