Ericas 10 år med Raw food

När jag, Mikael, kom från en kurs i USA 2009 som bl a handlade om raw food blev jag väldigt nyfiken. Väl hemma i Sverige så undrade jag om jag var ensam som hade upptäckt detta eller om det fanns några i Sverige som höll på.

Det var i en av mina första googlingar som jag stötte på Erica Palmcrantz Aziz och till min glädje fanns det alltså någon som till och med gett ut en bok på svenska i ämnet. Det var Ericas första bok "Raw food på Svenska". Den har varit mycket populär och bidragit mycket till Rawfoodens spridning i Sverige.

Det har nu alltså gått tio år sedan Erica upptäckte raw food och hon säger sig fortfarande varje dag förundras över de positiva effekterna av detta sätt att äta och leva.

Erica andas och lever raw food 24-7 sedan hon vistades hos sin kusin i Kalifornien 2004. När hon steg in hennes kök möttes hon av ett berg av apelsiner, solmogna tomater och nyskördade avokadofrukter. Det var kärlek vid första ögonkastet. 

Erica berättar att ”Efter bara en vecka i USA, på 100% raw, närproducerad och ekologisk mat kände jag att mitt blodsocker stabiliserades, min värk i ryggen minskade, magen blev lugn och vikten gick ned till den nivå som känns lagom för mig. En vikt där jag har energi, ett starkt immunförsvar och känner mig fin”

>> Klicka här och ta del av ett av recepten ur henns senaste bok "Mitt nya Raw food kök"

 

>> Klicka här för att läsa mer om Erica på hennes egen hemsida.

Mikael Boström