Gör en grön juice - din kropp kommer jubla!

 

 

Varför är det bra att dricka grön juice?


Gröna juicer baserade på främst grönsaker och lite frukt
är ett utmärkt sätt att få i sig mycket med olika grönsaker, särskilt om du har svårt att få in tillräckligt med grönsaker och frukt i din dagliga kost.

Du får genom juice i dig massor av vitaminer, mineraler och enzymer som går rakt in i ditt system, dock ska juice ej ersätta att tugga färska grönsaker, det bör göras också.

Juice hjälper dig att absorbera alla näringsämnen från grönsaker. Detta är viktigt eftersom de flesta av oss har nedsatt matsmältning som en följd av ett mindre optimalt val av mat under många år. Grönsaker, särskilt gröna bladgrönsaker är kopplade till att minska risken att utveckla diabetes och kan bidra till att förbättra kolesterol värden.

Gröna juicer stödjer immunförsvaret genom "laddning” av koncentrerade fytokemikalier/fytonutrienter. Det är ämnen som finns naturligt i frukt och grönsaker och fungerar som växternas immunsystem. Detta inbyggda skydd kan, enligt många forskare, stödja vårt försvar mot många livshotande sjukdomar som cancer, hjärt- och kärlsjukdomar samt diabetes.

Gröna juicer främjar ofta viktminskning om det behövs. Man ökar intaget av vitaminer och mineraler samtidigt som man minskar intaget av kolhydrater.

Gröna juicer ökar energin. När din kropp har ett överflöd av de näringsämnen den behöver kan de som dricker grön juice få en "kick" av energi nästan omedelbart.

Recept detoxjuice


Det du inte dricker upp kan förvaras i en glasburk/glaskanna i kylskåp i 1-2 dagar (absolut max 3 dagar).

2 gurkor
8 selleri stjälkar
4 gröna äpplen
16 grönkåls blad
1 citron
2 bitar skalad ingefära på ca 5 cm styck

Tvätta alla grönsaker noga (välj ekologiska grönsaker) skala citronen och kärna ur äpplet. För in allt i juciemaskinen.

Om du ej har en juicemaskin kan allt blandas i en bra blender, men pressa då citronen istället. Vi rekommenderar dock att införskaffa en juicemaskin när tillfälle ges ifall du vill dricka mycket juice då det ej går att jämföra mixad juice med kallpressad juice.

 

Erjudande 10 % på  utvalda juicemaskiner

Clearlife.se får du just nu 10 % rabatt på tre utvalda juicemaskiner:

♥ Greenstar elit - en favorit hos många rawfood-entusiaster.

Slowstar - den bästa vertikala juicemaskinen vi hittat i världen.

Solostar 4 - prisvärd med tilltalande design i kombination med intelligent teknik. 

Använd rabattkod: juica. 

Skriv in koden i kassan i rabattkodsrutan innan du avslutar ditt köp. Rabatten gäller t.o.m 31 januari 2016.

 

Mikael Boström