Groddad bovetegröt

 

Groddad bovetegröt

 

Groddad Bovetegröt
Denna lättsmälta bovetegröt innehåller fullvärdigt protein. Den är enkel, snabb att tillreda och du håller dig mätt hela förmiddagen. Vi har fått receptet av Katrin Petersson, hon och hennes familj äter den nästintill dagligen. Katrin håller kurser i levande föda/raw food och du kan läsa mer genom att klicka på länken nedan.

Ingredienser:
1 dl bovete/ person (helt skalat bovete)
3 st dadlar/ person
Vatten

Blötläggning och groddning:
Vi har som enkel rutin att blötlägga bovete var morgon. Innan blötläggning: gnugga bovetet lätt i vattenbad tills det röda- och slemmiga färgämnet lossnar från bovetet, skölj noga och blötlägg i nytt vattenbad) på kvällen hälls blötläggningsvattnet bort och bovetet sköljs, låt sedan grodda över natten (i tex ett durkslag) tills det är dags att mixa frukosten på morgonen. Då vi mixat bovetet har vi som rutin att blötlägga nytt inför nästkommande morgon. Om du använder torkade dadlar blötläggs även dessa ca 8-12 timmar/ över natten.

Tillredning:
Mixa det groddade bovetet och dadlarna med vatten, späd med den mängd vätska som behövs till din önskade konsistens.

Godast blir frukosten om du mixar i en höghastighets mixer men det fungerar fint även med en stavmixer.

Servera med frukter, bär och frön. Vi strör även gärna på några blad av säsongens örter, tex mynta (blåa kvisten på foto och den gula kokosen är färgad av gurkmeja & citronskal).

Kurser i levande föda

Mikael Boström