I hälsoparadiset 3 veckor mitt i vintern

Hej allihopa! Nu är vi tillbaka i Sverige igen efter tre riktigt härliga veckor i West Palm Beach, på Hippocrates Health Insitute tillsammans med 16 andra från rawfoodmiddagar. Yngsta svenska resenären var 2,5 år och den äldsta jag träffade på Hippocrates var 91 år, så det var ett brett spann av olika människor. Det var olika nationaliteter, både friska människor och många med svåra sjukdomar, elitatleter och hälsoterpeuter. Jag fascinerades även denna gång av att se hur snabbt många blir starkare, piggare och friskare med hjälp av denna livsstil och alla härliga behandlingar. 
poolen

Glada gänget njuter av värmen i mineral-bubbel-poolen.

utflykt till stranden

Utflykt till stranden med några från svenska gänget. Patrik, Ann, Mikael, Therese och jag Catherine leker fotograf.

soki och nikolaj

Soki och vår yngsta resenär Nikolaj försöker fånga stjärnorna efter en härlig Thanksgiving-fest.

En kvinna jag träffade i början av vistelsen, var svag och hade knappt någon röst, jag hade jättesvårt att höra vad hon viskade och sista veckan vi var där ställde hon sig upp och pratade inför alla oss andra med sin mer normala röst och berättade att hon ville ägna sig åt cancer stand up comedy, nu när hon fått tillbaka sin röst och inte längre viskade som en mus.

Det är otroligt rörande att träffa svårt sjuka cancersjuka människor, där läkarna gett upp hoppet och de själva tagit sig till Hippocrates för att lära sig hur man kan ta hand om sin kropp och själ. Många blir mycket bättre, många helt friska och andra kommer tyvärr dit för sent, men Brian Clement berättade att trots att inte alla överlever så är de otroligt tacksamma för den ökade energi och livsglädje de känner tiden innan de går bort. 

Jag önskar att alla fick lära sig denna livsstil hemma och i skolan men tyvärr är det inte så än. Men jag hoppas att enna sunda livsstil kommer spridas snabbt. Den energi, glädje och styrka jag upplevt när jag varit där är svår att beskriva i ord.

jag och PutteSjälv är jag lyckligt priviligerad med att vara frisk och har fått en sund uppväxt med relativt nyttig mat och motion, men jag har ändå drabbats av eksem, smärtor i kroppen, pollenallergier, stenfruktsallergier, trötthet. Det var först när jag la om min kost för 7 år sen som energin och vitaliteten kom och jag blev av med de flesta av mina hälsoproblem. Jag trodde ju förstås att jag levde ett hälsosamt liv men tänk så mycket bättre det kunde bli - det hade jag aldrig kunnat föreställa mig. 

Min högsta önskan hade varit att min pappa följt med till Hippocrates innan han blev sjuk i cancer. Tyvärr trodde han inte att kosten och livsstilen hade så stor påverkan på hälsan. För 2,5 år sen (8 mån efter diagnosen) somnade han in på Karolinska Sjukhuset när jag och min halvbror höll honom i handen. Jag saknar honom varje dag...

Jag är otroligt glad över att min friska och pigga mamma följde med förra året och min pojkvän Patrik följde med i år. Nu ser jag fram emot att skapa ett hem och en livsstil tillsammans med Patrik i vår nya villa som vi flyttar till i januari. Det blir en härlig nystart :). Jag hoppas även att vi ska kunna inspirera fler till en sund livsstil.

 

På bilden ovan ser ni mig och Patrik vid poolen. Jag njuter av att bada benen eftersom inte skulle utsätta min gravida mage för så hög värme.

Läs gärna mer om de förändringar jag gjorde efter förra årets hälsoresa

 

Catherine Hirota