Inspirerande frukostrecept av Karin Haglund

 

Karin Haglund

 

Karin Haglund är hälsocoach, kostrådgivare, personlig tränare, raw food-inspiratör och författare. Hon har en holistisk syn på hälsa och brinner för att inspirera fler människor att förbättra sin livsstil, leva ett grönare liv och ta reda på hur bra det faktiskt går att må.

Om Karin

Ålder: 36 år
Bor: Borås
Familj: Maken Anders + sönerna Vince & Collin

Varför började du inom hälsoområdet?

Har alltid haft ett intresse för träning och hälsa men det var först efter en nackskada som gjorde det omöjligt för mig att fortsätta mitt yrke som frisör med egen salong som jag följde mitt hjärta och utbildade mig inom hälsa. Det är det bästa jag har gjort och jag känner verkligen att jag lever min passion. Att hjälpa människor utforska hur bra det går att må, både fysiskt och mentalt. Har nu jobbat med kost, träning, hälsa och det mentala de senaste 11 åren.

Vad får du din inspiration ifrån?

Jag känner mig väldigt inspirerad av mycket, av livet i det stora. Sen kan jag gå igång på färger, färska grönsaker, örter, bär och frukter. Älskar Instagram där jag typ bara följer mat- och yogakonton. Kan se en vackert upplagd rätt eller fin färg på en smoothie och få lust att skapa något utifrån den bilden. Tror på att när man är i kontakt med livet, sin intuition och mår bra mentalt så flödar inspirationen. Jag känner mig liksom ”intuned” med livet.

Lever du som du lär?

Det får jag nog säga att jag gör. En del tror att det kräver enorm disciplin men det behövs inte för jag njuter verkligen av maten jag äter och den livsstil jag skapat. Jag ser det som att jag unnar mig allt välgörande, gott och nyttigt. Så att säga nej tack till vitt socker, vanlig fika, kött, kyckling, alkohol, gluten m.m. krävs ingen insats från mig. Sen är inte alla dagar lika exemplariska, kan slarva med vila ibland och stundtals äta för mycket raw food-desserter eller goda medjooldadlar.

Vad har du för planer för framtiden? 

Min minsta kille ska börja dagis till hösten så med lite mer arbetsro på kontoret kommer jag säkert på spännande idéer och planer men just nu tar jag det lite chill och är nöjd med mina 3 böcker jag skapat. Under hösten lanserar jag ytterligare en rolig produkt som dock är lite hemlig än. Vi på LifeVision kommer också att fortsätta erbjuda de bästa eventen inom personlig utveckling och våra ledarskapsresor (kombinerat med hälsa) utomlands. 


Vilken är din favoritfrukost?

Jag gillar variation och brukar varva mellan olika gröna matiga smoothies, raw boveteyoghurt, stora sallader, raw food ”mackor” och smoothie-bowls. Just nu har jag snöat in mig lite på en grön smoothie-bowl (som en tjockare smoothie) där jag mixar spenat, grönkål, avokado, zucchini och lite frukt. Toppar helst med lingon, mullbär och bipollen. En otroligt god, närande och vacker frukost. Jag lägger ofta ut frukostbilder på Instagram, där hittar man mig under karinsgronavarld.

Hur ser din idealiska morgon ut?

Vaknar tidigt som alltid, gör mina pranayama-övningar (andningsövningar) och lite pinnövningar för bästa hållningen och för att väcka kroppen till liv. Efter några stora glas med vatten, mina kosttillskott och något lätt till frukost som lite gurka, morötter, frukt eller avokado är jag redo för ett yogapass. Bor typ 3 minuter från bästa yogastudion i Borås så det är lite lyxigt. När jag kommer hem är oftast mannen och barnen vakna och vi äter en stor lyxig färggrann frukost och läser tidningen i lugn och ro. Lugn och ro är det inte så ofta med 2 småttingar hemma men om man får önska så är det mysigt att få äta sin frukost långsamt.


Hur är upplägget i din nya frukostbok?

Det är recept på över 130 frukostar som är indelande i olika frukostkategorier. Recepten passar egentligen bra precis när som helst på dagen och kan till exempel ätas till mellanmål, före- eller efter träning, lätt lunch eller kvällsmat. Det är fina, inspirerade bilder till varje enstaka recept då jag själv tycker det är viktigt att få se bild på det som receptet beskriver. Det finns också med ett kapitel där man får möta och ta del av några av de bästa hälso- och raw food-profilerna som även delar med sig av varsitt recept.

Tips på hur man blir frukostälskare, börjar dagen på bästa sätt, andningsövningar, kostupplägg m.m. Och eftersom jag vill dela med mig av hur man skapar bästa starten på dagen så har jag också med ett kapitel som handlar om träning där man får flera fantastiskt bra och illustrerade träningsprogram som passar att göra på morgonen i hemmamiljö.

 Acai bowl my style


Karin har skrivit böckerna Karins Gröna Värld (okt 2012) & Grönsakskärlek (april 2014)

Du kan läsa mer om och köpa hennes böcker, klicka här.

Du hittar också Karin på Facebook och Instagram som KarinsGronaVarld

Facebook - http://www.facebook.com/KarinsGronaVarld

Instagram http://instagram.com/karinsgronavarld

 

Mikael Boström

Varor som nämns i nyheten