Intervju med Linda Nilsson från Raw Food House

 

Lena Nilsson


Linda Nilsson driver tillsammans med sin kollega Jonathan Nilsson restaurangen Raw Food House i Malmö. Nu är hon aktuell med en receptbox med de bästa recepten från Raw Food House. Underbart att se och höra om deras utveckling till en etablerad restaurang och mötesplats i Malmö. Nedan följer min intervju med Linda.

Varifrån kommer ditt intresse för raw food mat?

Jag älskar mat. Mat tillsammans med vänner, med familj, ensam, dyrt eller billigt. Jag gillar att njuta av härliga middagar som skapar samtalsämnen eller löser konflikter. Middagar har säkert sett till att en och annan kärleksrelation både har tagit nya höjder eller avslutats.

Mat är en stor del i mitt liv 

För ungefär 10 år sedan kom den stora råa transformationen i mitt liv. Jag kom i kontakt med Rawfood. En god vän kom hem efter sin resa från USA och berättade om hennes nya matupplevelser på andra sidan jorden. Jag började experimentera i rawfood köket och kände direkt att jag hittat hem. Det var helt enkelt kärlek vid första ögonkastet! Mina smaklökar dansade av glädje och min kreativitet visste inga gränser.

Jag fick lära mig helt nya sätt att tillaga mat på och fick många nya bekantskaper i form av spännande råvaror.  Det som fascinerade mig mest var att maten smakade så rent och härligt. Jag kände en stor närhet till råvarorna som även efter tillagningen var kvar i sitt naturliga tillstånd.

Att laga rawfood är kreativt, lustfullt och enormt roligt, samtidig som det är så klart både gott och hälsosamt. Efter några månaders experimenterande lade jag om min kost till att äta minst 85% oprocessad ren mat. Detta gjorde att jag började vibrera på andra frekvenser än tidigare. Jag förbättrade och förkortade min sömn och min energinivå ökade till oanade höjder.


Kan du berätta lite mer om vad du brinner för och vad du vill åstadkomma med det ni gör?

Min stora passion och kärlek här i livet är mat och hälsa. Jag var väldigt ung när jag förstod att detta är något som jag ska ägna mitt liv åt, att inspirera och dela med mig av min kunskap om ren och naturlig mat. Detta för att ge alla människor möjligheten att höja sin livskvalitet och få ett bättre, roligare och rikare liv.

Jag vill sprida mitt kärleksbudskap om ren ekologisk och oprocessad mat för att inspirera människor att göra aktiva val i sin vardag som leder dem till att kunna leva friska och lyckliga.


Mikael Boström och Linda Nilsson

Jag och Linda Nilsson på lanseringen i Stockholm av Lindas receptbox "Rå mat".

 

Vad är din vision med verksamheten?

Skapa en mötesplats för människor som brinner för hälsa och miljö

Erbjuda människor att kunna gå ut på restaurang och få ta del av ren oprocessad näringsrik och fantastiskt smakrik mat

Utbilda och inspirera i det gröna köket så att människor själva kan ta med kunskapen och börja experimentera i sina kök och i sin vardag.

Håller du kurser?

Ja, många kurser och utbildningar/workshops.

Vad har du för egen utbildning?

Jag är utbidad socialpedagog, kroppsterapeut och hälsokonsult. Inom mat och Rawfood tog jag möjligheten att jobba ihop med fyra stjärnkockar för att sätta ihop ett hälsomatkoncept. Förutom det är jag självlärd och har exprimenterat i nästan det oändliga.

 

Vilka är dina tre viktigaste lärdomar?

Bli bästa vän med dig själv, det är med dig själv du ska leva resten av ditt liv.

Lyssna på kroppens signaler, på så sätt kan du hitta vad som du mår bra av.

Var tacksam för varje dag.


Finns det något annat du gärna vill berätta om?

Jag har nyligen lanserat en receptbox som är en samling av de bästa recepten från Raw Food House. Läs mer om den här.

 

Har du något favoritrecept du vill dela med Rawfoodmiddagars medlemmar?

Pad thai-nudlar i krämig jordnötssås som är en paradrätt hos oss på Raw Food House i Malmö. Receptet hittar du här.


Tack så mycket för en mycket inspirerande och trevlig intervju!
Tack själv!

 

Raw Food House

 

Facebook: https://www.facebook.com/Raw-Food-House

Instagramhttps://instagram.com/rawfoodhouse/

Hemsidahttp://www.rawfoodhouse.se

 

Mikael Boström