Jakten på den optimala hälsan

Catherine HirotaUnder hösten kom vi på rawfoodmiddagar i kontakt med Johanna Angnér Bjurström som tillsammans med Mårten Angnér driver Sporteopathy. De berättade entusiastiskt om sitt spännande helhetshälsoprogram. Nyfikna som vi är så bestämde sig jag och Mikael oss för att testa detta.

Jag som var frisk och mådde bra hade trots detta ett testresultat som visade på en hel del brister. Jag fick en så kallad "akut åtgärdslista" över brister på ca 15 punkter. Johanna drog slutsatsen att några av de största orsakerna var stress och strålning. Jag följde hennes kosttillskottsprogram med affirmationer, träningsrekommendationer, matrekommendationer under 1,5 månad tills Den Stora Hälsoresan i Florida började. Under den första månaden med Sporteopathy hade den akuta åtgärdslistan minskat till ca fyra återstående punkter. När vi sedan kom till Hippocrates Health Institute gjorde jag ytterligare tester för att kontrollera mitt hälsotillstånd och det stämde bra överens med Sporteopathys tester. Jag fick rekommendationer på vad jag skulle äta och tänka på och följde detta. Det var ett rent nöje i denna fina miljö där det fanns gym, spa, mineralpooler, infraröd bastu och det serverades ekologisk rawfoodbuffé daligen plus juicer och vetegräs. Motivationen stärktes ytterligare av all utbildning jag fick på Hippocrates Health Institute. Det blev ännu tydligare hur jag vill leva och vad jag vill prioritera i mitt liv. När jag kom hem och träffade Johanna igen hade alla mina åtgärdspunkter på akutlistan försvunnit. Det var första gången nånsin som Johanna varit med om att en person inte hade något  på akutåtgärdslistan. För mig var det ett bevis på att både Hippocrates Health Institute och Sporteopathys program ger resultat och relativt snabbt också. Det visar också att trots att jag är mycket mån om min hälsa, äter bra, tränar regelbundet så är det inte ett kvitto på bra hälsa. Det är ju trots allt så att vi utsätts för mycket föroreningar, kemikalier, stress och strålning i samhället. Jag känner mig otroligt tacksam över att ha möjligheten att få uppleva de tre veckorna på Hippocrates. Det gav mig stora insikter och lärdomar som jag alltid kommer ha med mig.

Vill du veta mer? Här följer några länkar:

Seminarium med ljuvlig middag 19 mars där Catherine och Mikael berättar mer

Läs mer om Sporteopathy

Läs mer om Hippocrates Health Institute

Intresseanmälan: Resor till Hippocrates Health Institute samt prenumeration på deras tidning gratis

Catherine Hirota
Nu har jag hittat det jag behövde, under "kliniken"
"Detta är en mycket genomgående hälsoanalys med QMA-test, irisdiagnostik, ansikts- och tunganalys, blodtryck, syresättning till cellerna, tungmetallstest m.m. Analysen visar obalanser i kroppen samt vitamin- och mineralbriser och andra eventuella avvikelser m.m. Genom dessa analyser får man en mycket god helhetsbild över din hälsostatus. Utifrån analysen ger vi konkreta råd och tips för hur just du ska bygga upp kroppen och hälsan"

Nu känns de lite proffsigare :)
Uppskattar dock om du skriver mer om din erfarenhet därifrån. Har du använt "hälsotestet" eller genomgått något av programmen?

2013-02-06 11:05:06 alina
Hej! Kan du beskriva mer om hur hälsoanalysen på Sporteopathy går till? Har läst på deras hemsida och ärligt talat fick jag ingen information förutom generella tips som alla hälsointresserade redan vet. Hälsotest som man fyller i på nätet? Känns skumt. Skall man inte göra blodprov (kolla värde och ämnen som saknas), andra riktiga hälsoprover innan man börjar beskriva sin arbets- och familjesituation? Uppskattar svar om varför just de är bra och pålitliga. Vill förbättra min hälsa utan att spendera massor på konstiga kosttillskott eller "tips" ...
2013-02-06 10:57:21 alina
Tack för att du delat med dig av dina inspirerande erfarenheter! Det här är verkligen att ta sin hälsa ytterligare ett steg vidare. Och dina erfarenheter får mig att planera mitt nästa steg...
2013-02-06 09:29:21 Carina