Jämförelse mellan Greenstar Elite, Slowstar och Angel Juicer

Jämförelser juicemaskiner 


Vilken juicemaskin ska jag välja?
Greenstar Elite, Slowstar och Angel Juicer anses av många som några av de bästa maskinerna i världen för att göra högkvalitativ juice av alla möjliga frukter, grönsaker, vetegräs mm i hemmamiljö. Vi har använt både Greenstar Elite (Catherine Hirota har denna) och Angel Juicer (Mikael Boström har denna) under mer än två (2) års tid och lärt oss mycket om maskinerna. Nu de senaste veckorna har vi även testat Slowstar, som fått otroligt bra recenssioner från bla John Kohler som är en av USAs främsta juicemaskinexperter. Alla tre maskinerna är av toppkvalitet men skiljer sig en hel del i allt från pris, material, mängd juice, design osv. Nedan går vi igenom de största skillnaderna.

Micke

1) Motorstyrka

Greenstar Elite, Slowstar Angel Juicer är ungefär lika. 200 W i GreenStar & Slowstar och 180 W i Angel Juicer.

2) Modell
Både Greenstar och Angel har samma princip med två axlar, det är dock lite skillnad på rotorernas och presskammarens utformning som ger skillnad framför allt i mängd juice, se vidare nedan.
Greenstar Elites presshus består av flera delar och silen som avskiljer de finare fibrerna och skummet från juicen placerar man ovanför juicetillbringaren. När man pressar mycket juice i Greenstar kan det bildas skum och finare fibrer som gör att det lättare rinner över till glasbägaren med juice. På Angel är denna inbyggd i presshuset. 
Slowstar har också ett externt filter som avskiljer fibrerna. 

3) Kvalitet och material 
Mycket bra på båda. 5 års garanti på både Greenstar och Angel Juicer (Enbart motordelen övrigt 3 år). Slowstar har 10 års garanti. Det känns extra lyxigt att Angel är helt i Rostfritt och även har något färre delar. Även Slowstar har få delar. Viktigt att påpeka är att också Greenstars rotorer och pressnät är av rostfritt stål som ju är de viktigaste aktiva delarna. Plasten på Greenstar är också mycket tjock och BPA-fri och gör ett robust intryck. Vi tycker att Angel Juicer och Slowstar är snyggare, men smaken är förstås olika och sen kanske du vill ha en juicemaskin som passar in i just ditt kök. Slowstar är dessutom vertikal vilket gör att den tar mindre plats.
Greenstar är BPA-fri, Slowstar är nästan helt BPA-fri.

4) Bevarande av maximalt med näring
Här är det viktigt att juicen pressas ut långsamt så att enzymer och vitaminer överlever juicingen och inte oxiderar. Med en juicemaskin med den mycket höga kvalitet som både Greenstar och Angel håller juicen längre efter att den är pressad.

Greenstar Elite har "Bio Ceramic Magnetic Technologies" och "Infrared Technologies" som enligt tillverkaren ska göra att juicen blir stabilare. Om du väljer att juica på morgonen och att göra juice till eftermiddagen också så kan detta helt klart vara en fördel. Enligt John Kohler ska dessa funktioner göra juicen mer stabil och hållbar. Vi kan dock inte avgöra detta i vår utvärdering. Titta gärna på hans film om Greenstar, Slowstar och Omega Juicer. Top 3 Best Juicers med John Kohler. John Kohler använder själv Slowstar mest. (Han har dock flera maskiner hemma)

5) Inställningar & effektivitet
På Greenstar kan man ställa in hur fuktiga man vill att de separerade fibrerna ska bli. Kan vara bra om man ska använda fibrerna till andra maträtter. Denna funktion har Angel inte, utan pressar alltid ut maximalt med juice, vilket ger torrare fibrer än i Greenstar. Om man vill få ut så mycket som möjligt från Greenstar kan man köra fibrerna som kommer ut en gång till.

Vi gjorde ett experiment där vi vägde upp exakt lika mycket ingredienser till varje maskin.
230 g gurka, 104 g selleri och 100 g solrosskott.

Av detta fick Slowstar ut 331 g juice, Angel Juicer 354 g juice och Greenstar 341 g.
Greenstar får alltså ut 3 % och Angel Juicer får ut 7 % mer juice än Slowstar. Angel Juicer fick ut ca 4 % mer juice än Greenstar. I detta experment har vi alltså inte matat tillbaka de blötare fibrerna som kommit ut. Om man skulle göra det skulle resultatet bli mer lika. Det kan dessutom vara positivt för juicandet att använda fibrerna igen om det skummar mycket eller om man använder mycket gurka tex som vätskar mycket. Det hjälper då till att dra ner vätskan i juicemaskinen.
experiment

6) Rengöring
Angel är lite lättare att rengöra tack vare att den består av färre delar och mindre svåråtkomliga utrymmen. Slowstar är näst lättast att rengöra och sen kommer Greenstar.

7) Övriga funktioner
Både Greenstar och Slowstar kan man göra glass och nötsmör i. Det går även för Angel Juicer men då behöver man köpa till ett speciellt presshus för dessa ända mål. Med Slowstars kvarntillbehör (som ingår) kan du göra nötsmör, patéer, såser och sorbéer. Greenstar Elite har även ett speciellt pastakit som man kan köpa till.

8) Pris
Greenstar kostar ungefär halva priset mot Angel Juicer och Slowstar är ungefär 20 % billigare än Greenstar.
Fibrerna som kommer ut från Greenstar Elite och Slowstar är lite fuktigare än fibrerna från Angel Juicer. Detta betyder att du helt enkelt får ut mer juice från Angel Juicer under förutsättning att du använder samma mängd råvaror. Dock kan man pressa ut mer juice i Greenstar om man väljer att köra igenom fibrerna ytterligare 1-2 gånger. När du pressar på detta sätt med Greenstar kan du få ut ytterligare ca 20 % juice, beroende på vilken typ av råvaror du använder. Om du väljer att inte pressa fibrerna flera gånger blir juicen per liter dyrare i Greenstar än i Angel Juicer. Se expermentet vi gjorde under punkt 5.

9) Användning
Det kanske viktigaste är att hitta en maskin du trivs med så att du verkligen använder den :-)
Vår upplevelse är att Greenstar producerar juice som skummar mer. Detta skum+fibrer ska skiljas av med en sil som följer med när du köper en Greenstar Elite. Även Slowstar har en extra sil att att använda för att sila bort fibrer och skum. Denna funktion är inbyggd i presshuset för Angel Juicer.

En mycket viktig funktion där Slowstar är överlägsen de andra två är att juicemaskinen i de flesta fall själv matar ner grönsakerna och frukterna i maskinen. Greenstar och Angel är inte alls lika bra på detta.
Lättast att sätta ihop är Angel Juicer för att den har så få delar, sen kommer Slowstar och sist Greenstar.

Slutsats

Slowstar: Om vi nu summerar alla punkter ovan och vill lägga så lite pengar som möjligt, samt har lliten bänkyta att ställa den på och framför allt vill att den ska mata ner själv, då vinner Slowstar. Ska du köra Vetegräs är någon av de andra bättre.

Greenstar Elite: Den är jättebra för dig som vill ha maximalt med näring och inte bryr dig lika mycket om att maskinen tar lite längre tid att diska. Fungerar bra för Vetegräs.

Angel Juicer: Om ett högre pris är ok och du vill ha maximalt med juice och näring från ingredienserna och att man vill lägga minimalt med tid på rengöring samt ha rostfritt stål, då vinner Angel Juicer.

Lycka till med valet av en trotjänare att umgås med varje dag :).
Enligt oss är juicemaskinen den viktigaste maskinen för att skapa en strålande hälsa som vi önskar att alla skulle ha möjlighet att investera i och ha i sitt kök. Fungerar bra för Vetegräs.

 

OBS Nyhet!! Året efter vi gjort testet, i oktober 2015 kom det en ny juicemaskin som heter Solostar 4. Det är ett väldigt spännande tillskott på marknaden för högkvalitativa juicepressar till ett rimligt pris. Den vita Solostar 4 har ett lägre pris än samtliga maskiner ovan. Dess främsta egenskaper är att den är kompakt och näst lättast att diska efter Angel juicer och den är bättre än Slowstar på att hantera Vetegräs och bladgrönt. Med andra ord en mycket bra maskin.

>> Mer info om alla våra utvalda juicemaskiner i vår webbshop Clearlife.se

Catherine Hirota & Mikael Boström