Jämförelse mellan Greenstar Elite, Slowstar och Angel Juicer

Jämförelser juicemaskiner               

 

Vilken juicemaskin ska jag välja?
Greenstar Elite och Angel Juicer anses av många som några av de bästa maskinerna i världen för att göra högkvalitativ juice av alla möjliga frukter, grönsaker, vetegräs mm i hemmamiljö. Vi har använt både Greenstar Elite (Catherine Hirota har denna) och Angel Juicer (Mikael Boström har denna) under mer än två (2) års tid och lärt oss mycket om maskinerna

. Nu de senaste veckorna har vi även testat Slowstar, som fått bra recenssioner från bla John Kohler som är en av USAs främsta juicemaskinexperter. Alla tre maskinerna är av toppkvalitet men skiljer sig en hel del i allt från pris, material, mängd juice, design osv. Nedan går vi igenom de största skillnaderna.

OBS Nyhet!! Efter vi gjort testet, i oktober 2015 kom det en ny juicemaskin som heter Solostar 4. Se maskinen längst till höger ovan. Förutom testet i punkten 5 nedan så är texten uppdaterad att även behandla Solostar 4. 

Micke

1) Motorstyrka

Greenstar Elite och Slowstar är på 200 W, Angel Juicer på 180 W och Solostar 4 på 135 W.

2) Modell
Både Greenstar och Angel har samma princip med två axlar, det är dock lite skillnad på rotorernas och presskammarens utformning som ger skillnad framför allt i mängd juice, se vidare nedan.
Greenstar Elite, Solostar 4 och Slowstar består av flera delar än Angel som bl a gör att diskningen tar lite längre tid.

3) Kvalitet och material 
Mycket hög kvalitet på alla fyra. 5 års garanti på Greenstar, Solostar 4 och Angel Juicer (Enbart motordelen övrigt 3 år). Slowstar har 10 års garanti. Det känns extra lyxigt att Angel är helt i Rostfritt och även har något färre delar. Viktigt att påpeka är att också Greenstars pressvalsar och pressnät är av rostfritt stål som ju är de viktigaste aktiva delarna. Plasten på Greenstar är också mycket tjock och BPA-fri och gör ett robust intryck. OBS! Det finns numera också en lyxigare variant av Greenstar som heter Greenstar Pro.
Vi tycker att Angel Juicer, Solostar 4 och Slowstar är snyggare, men smaken är förstås olika och sen kanske du vill ha en juicemaskin som passar in i just ditt kök. Slowstar är dessutom vertikal vilket gör att den tar mindre plats.

4) Bevarande av maximalt med näring
Här är det viktigt att juicen pressas ut långsamt så att enzymer och vitaminer överlever juicingen och inte oxiderar. Med en juicemaskin med den mycket höga kvalitet som både Greenstar och Angel håller juicen längre efter att den är pressad.

Greenstar Elite har "Bio Ceramic Magnetic Technologies" och "Infrared Technologies" som enligt tillverkaren ska göra att juicen blir stabilare. Om du väljer att juica på morgonen och att göra juice till eftermiddagen också så kan detta helt klart vara en fördel. Enligt John Kohler ska dessa funktioner göra juicen mer stabil och hållbar. Vi kan dock inte avgöra detta i vår utvärdering. Titta gärna på hans film om Greenstar, Slowstar och Omega Juicer. Top 3 Best Juicers med John Kohler.

5) Inställningar & effektivitet
På Greenstar kan man ställa in hur fuktiga man vill att de separerade fibrerna ska bli. Kan vara bra om man ska använda fibrerna till andra maträtter. Denna funktion har Angel inte, utan pressar alltid ut maximalt med juice, vilket ger torrare fibrer än i Greenstar. Om man vill få ut så mycket som möjligt från Greenstar kan man köra fibrerna som kommer ut en gång till.

Vi gjorde ett experiment där vi vägde upp exakt lika mycket ingredienser till varje maskin.
230 g gurka, 104 g selleri och 100 g solrosskott.

Av detta fick Slowstar ut 331 g juice, Angel Juicer 354 g juice och Greenstar 341 g.
Greenstar får alltså ut 3 % och Angel Juicer får ut 7 % mer juice än Slowstar. Angel Juicer fick ut ca 4 % mer juice än Greenstar. I detta experment har vi alltså inte matat tillbaka de blötare fibrerna som kommit ut. Om man skulle göra det skulle resultatet bli mer lika.

experiment

6) Rengöring
Angel är lättare att rengöra tack vare att den består av färre delar och färre svåråtkomliga utrymmen. Greenstar är och Slowstar är likvärdiga att rengöra. Beror också på vad man juicar.

7) Övriga funktioner
I alla fyra juicemaskiner kan man göra glass, sorbéer, nötsmör och patéer. För Greenstar, Solostar 4 och Slowstar ingår detta tillbehör. För Angel Juicer behöver man köpa till ett speciellt presshus för dessa ändamåll.

8) Pris
Greenstar kostar ungefär halva priset mot Angel Juicer och Slowstar är ungefär 20 % billigare än Greenstar.
Fibrerna som kommer ut från Greenstar Elite och Slowstar är lite fuktigare än fibrerna från Angel Juicer. Detta betyder att du helt enkelt får ut mer juice från Angel Juicer under förutsättning att du använder samma mängd råvaror. Dock kan man pressa ut mer juice i Greenstar om man väljer att köra igenom fibrerna ytterligare 1-2 gånger. När du pressar på detta sätt med Greenstar kan du få ut ytterligare ca 20 % juice, beroende på vilken typ av råvaror du använder. Om du väljer att inte pressa fibrerna flera gånger blir juicen per liter dyrare i Greenstar än i Angel Juicer. Se expermentet vi gjorde under punkt 5.

9) Användning
Det kanske viktigaste är att hitta en maskin du trivs med så att du verkligen använder den :-)
Vår upplevelse är att Greenstar och Slowstar producerar juice som skummar mer. Detta skum+fibrer ska skiljas av med en sil som följer med när du köper en Greenstar Elite och Slowstar. Denna funktion är inbyggd i presshuset för Angel Juicer.

En mycket viktig funktion där Slowstar är överlägsen de andra två är att juicemaskinen i de flesta fall själv matar ner grönsakerna och frukterna i maskinen. För Greenstar och Angel måste grönsakerna vara skurna till en tjocklek på max en halv centimeter för att det ska matas ner automatiskt..
Lättast att sätta ihop är Angel Juicer för att den har så få delar.

Slutsats

Slowstar: Om vi nu summerar alla punkter ovan och vill lägga så lite pengar som möjligt, samt har lliten bänkyta att ställa den på och framför allt vill att den ska mata ner själv, då vinner Slowstar. Om du vill få ut mer juice av ingredienserna och om du ska köra bladgrönt och vetegräs är någon av de andra två mycket bättre.

Greenstar Elite: Den är jättebra för dig som vill ha maximalt med näring och mer juice ut av råvarorna. Fungerar bra för Bladgrönt och Vetegräs.

Angel Juicer: Likvärdig Greenstar i sin funktion. Om ett högre pris är ok och du vill ha maximal mängd juice och näring från ingredienserna och att man vill lägga minimalt med tid på rengöring samt ha rostfritt stål, då vinner Angel Juicer. Fungerar bra för Bladgrönt och Vetegräs.

Lycka till med valet av en trotjänare att umgås med varje dag :).
Enligt oss är juicemaskinen den viktigaste maskinen för att skapa en strålande hälsa som vi önskar att alla skulle ha möjlighet att investera i och ha i sitt kök.

OBS Nyhet!! Året efter vi gjort testet, i oktober 2015 kom det en ny juicemaskin som heter Solostar 4. Det är ett väldigt spännande tillskott på marknaden för högkvalitativa juicepressar till ett rimligt pris. Den vita Solostar 4 ligger på samma pris som Slowstar. Dess främsta egenskaper är att den är kompakt och näst lättast att diska efter Angel juicer och den är bättre än Slowstar på att hantera Vetegräs och bladgrönt. Med andra ord en mycket bra maskin.

>> Mer info om alla våra utvalda juicemaskiner i vår webbshop Clearlife.se

Catherine Hirota & Mikael Boström