Krämiga tryfflar som du kan göra på 15 min

tryfflar


Jag älskar chokladtryfflar!
Supergoda tryfflar som är lätta och går snabbt att göra. Det här receptet har Micke och jag tagit fram tillsammans när vi gjort tryfflar i mängder till event. På bilderna nedan skulle vi göra mängder av tryfflar till ett event och vi döpte oss då tillfälligt till chokladfabriken och ringde in "chokladförpackningsexperten" Martin Green. :)

Jag gjorde squats samtidigt som jag packade ner tryfflarna i en påse för att vara lite extra effektiv. Micke lekte Paparazzi och Martin hade det stora ansvaret att slutföra paketeringen och stämpla fast rawfoodmiddagars visitkort, så att alla som smakade på tryfflarna lätt skulle få tag i receptet. Härliga minnen, hårt jobb, sen kväll och mycket god choklad. :)

Recept på Krämiga Tryfflar

2 dl kokosolja (Mycket, själva basen)
2 msk kakao
2 msk carob
2 msk honung
En nypa salt
2 tsk vanilj
2 dl valfria hackade nötter, t ex cashew, val-, pekan- och hasselnötter.
1 dl gojibär

Istället för gojibär kan du även använda annan sötning i form av mullbär, manukabär, incabär, gröna russin, mörka russin eller hackade dadlar. De olika bären och frukterna ger olika sötning. Om du gillar riktigt söta tryfflar så kan du välja russin, dadlar eller manuka. Incabär ger lite syrlig och söt smak. Mullbär smakar nästan lite kolaktigt. Tryfflarna går att variera mycket.

Värm kokosoljan i en kastrull på låg temperatur, max 40 grader. Anpassa mängden honung efter hur söta du vill ha tryfflarna. Tänk på att gojibären också bidrar med sötma.
Häll upp i en form med smörpapper eller liknande. Ställ in i frysen eller kylen tills den stelnat.

Bjud in dina vänner och njut tillsammans . . .

 

chokladfabriken

squats

Catherine Hirota