Mat som Medicin på Matapoteket

matapoteketDen 6 februari kl 19.00 får du träffa Kajsa och David

Tid: Kl 19.00 - 21.00. (Kommer du före 19, kan du hinna beställa vår tacotallrik för 99 kr)
Pris: 100 kr för föreläsningar och en hälsoshot. Eller 150 kr inkl. en enklare eventmeny (raw food bröd och grönsaksstavar med dippsåser). Betalas kontant i dörren.
Anmälan görs genom att maila info@mainlyraw.se, eller smsa 070-6498602. 

Om föreläsningen
När Kajsa Söderlund fick diagnosen "stadie ett bröstcancer" av läkarna för snart ett år sedan, bestämde hon sig för att tacka nej till den traditionella behandlingen. Eftersom hon i många år på egen hand studerat alternativa behandlingssätt (Gerson terapin, Ann Wigmore/Levande Föda) så valde hon att själv läka den obalans i kroppen som läkarna kallar cancer.

Under denna kväll kommer Kajsa berätta hur hon läkt sig själv genom att låta maten bli medicin, samt genom att använda kaffelavemang, och hur hennes intuition och tankesätt varit till stor hjälp och visat henne vägen.

David Stenholtz är specialistläkare i onkologi (läran om tumörsjukdomar) med ett mångårigt intresse för kost. Han kommer att föreläsa om hälsovinsterna med vegansk kost och raw food. De flesta av oss är fullt medvetna om att det är nyttigt att äta mer frukt och grönsaker. Men vad händer om vi låter vår kost enbart bestå av livsmedel som ökar vår hälsa, dvs hela vegetabilier? Senaste årtionden har det publicerats vetenskapliga artiklar som börjar ge en bild av detta. Det står helt klart att sjukdomsbördan i världen skulle kunna minska till en bråkdel med en hälsosammare, växtbaserad kost.
Av och till i media kan vi läsa om människor som fått sin sjukdom att gå tillbaka med vegansk kost och detta är även visat i ett flertal vetenskapliga artiklar. Dessa resultat och liknande kommer vi under kvällens föreläsning gå igenom på ett lättbegripligt sätt. David har även bildat en ny läkarförening för kost och hälsa som kommer att inleda sin verksamhet under våren. Som modell för denna förening står den amerikanska läkarföreningen Physicians Committee for Responsible Medicine.
 
Vi har begränsat antal platser, så skynda dig att anmäla dig om du är intresserad!
 
Vi öppnar igen på tisdag 7e jan! Välkomna då!
 
Med vänlig hälsning,
Maria och Johan, Mainly Raw
 
MATAPOTEKET Mainly Raw
Ö: mån,tis 8.30-17, ons-fre 8.30-19, lör 12-16
Bondegatan 6
11623 Stockholm
Tel:070-649 86 02
Catherine Hirota