Middagsparty och Nybörjarkurs med Kate Magic

 

Middagspartyt
Fredagkväll den 22 maj kl. 19.00-22.00.
Kostnad 450 kr. Se meny längre ner.

Kursen
Lör – sön 23 – 24 maj kl. 12.00-17.00.
Kostnad 2300 kr. Se nedan för mer detaljerad info om kursens innehåll.

Plats för både middag och kurs: EkoButiken Café & Restaurang, Sätraängsvägen 134 i Danderyd.

BOKA REDAN NU! Begränsat antal platser!

>> Frågor och bokning maila Annica Medici, info@vibera.se Boka och betala till plusgiro 6443974-8

 

Om Kate Magic

Den världskända Kate Magic från England utbildar inom Raw Food och hälsa och har gett ut tre böcker: Eat Smart Eat Raw, Raw Living, and Raw Magic. Hon har varit vegan sedan 1989 och Raw Foodist sedan 1993. Hon hemundervisar sina tre söner (som är uppvuxna på en raw vegansk diet), är kreativ ledare för Raw Living – Europas största raw food onlinebutik och har ett späckat internationellt turnéschema. På sin medlemssida Kate’s Magic Bubble svarar hon på medlemmarnas frågor, publicerar artiklar, videos, intervjuer och recept.

•  Hon har varit raw vegan i över 20 år
•  Mamma till tre raw vegan söner (nu tonåringar)
•  Prisbelönad författare till flera raw food recept böcker
•  Undervisat raw food klasser sedan 2003 i 17 olika länder.

Middagspartyt

truffle

 

Chia Trifles 

Upptäck hur magisk en raw food middag kan vara! Kate’s cuisine är känt i Europa för att vara otroligt gott, lättsmält och utan mycket nötter. Efter alla år som raw foodare har hon upptäckt vikten av att maten är lättsmält och har lågt GI. Så du behöver inte vara orolig för problem med att smälta maten så som det kan vara med de mer invecklade gourmet raw food rätterna. Du kommer att må jättebra efter Kates mat. Dessutom använder Kate superfoods i maten så du kommer bokstavligen känna dig som du flyger hem efteråt!

”På de tio år jag rest runt världen så är det här det bästa jag ätit.” Britt, Hong Kong
”Så gott så att jag vill gråta.” Shumbi, Britol

Vi serverar fem rätters Gourmet Raw Middag:

Sauerslaw (Surslaw – coleslaw med surkål)
Thai Yellow Curry & Cauliflower Rice (Thai Gul Curry & Blomkålsris)
Chia Trifles
Matcha Magic Mints
Macapuccinos

Den första rätten serveras kl 19.30, vänligen kom 19.00-19.20

Allt som serveras är raw, veganskt och gluten-fritt bestående av organiska ingredienser så långt det är möjligt. Vi kan använda små månader honung. Låt oss veta om det är ett problem för dig. Vi använder inte nötter men kan inte garantera att allt är nötfritt ifall du har svår nötallergi. Har du andra diet restriktioner låt oss veta så gör vi vårt bästa. Maila om du har frågor till annica@vibera.se

Raw food kurs 4    raw food 5    raw-food-11

Raw Food kursen

Kate säger: Jag har varit raw i över 20 år och lärare i över 10 år. Varje utmaning som människor möter som nybörjare har jag haft. Varje tidsbesparande, energisparande, pengasparande tips man kan snappa upp har jag lärt mig och gett vidare. Spendera en helg med Kate Magic och likasinnade och få en solid grund att stå på i Raw Food världen. Kate och hennes team kommer att göra allt de kan för att du ska få en livsförändrande weekend. Kate kommer gå igenom grunderna i Raw Food och göra rätter som vi alla delar. Det finns möjlighet att hjälpa till men det här är inte främst en ”hands on” kurs. Lättare lunch ingår samt studiematerial. Alla deltagare får en veckas gratis medlemskap i Kate’s Magic Bubble samt 10% rabatt i Raw Living butiken.

Den här helgkursen är för dig:

•  Om allt är nytt för dig och du undrar hur du ska komma igång
•  Om du har hållit på ett tag och stött på hinder
•  Om du har hållit på ett tag och vill göra detta till något permanent i ditt liv
•  Om du har varit på raw food tidigare och vill komma tillbaka på spåret igen

Kate: När jag började med raw food, famlade vi i mörkret med väldigt lite förebilder och support. Jag lärde mig att lita väldigt starkt till min intuition för att upptäcka vad som fungerade och inte. Det här är metoden jag vill uppmuntra dig att följa: lyssna till din kropp och att tona in på hjärtat för att själv upptäcka hur mycket lycka och vitalitet som kan uppnås genom att följa den här vägen.

Väldigt få lyckas upprätthålla en helt raw food vegan diet någon längre tid och det sägs vara i princip omöjligt. Jag har inte kokat min mat eller ätit animaliska produkter på väldigt många år och min barn har ätit på samma sätt. Jag kommer att dela med mig av vad jag tror är de avgörande faktorerna för att lyckas med en raw food vegan livsstil.

Raw Food kurs 2    Raw Food kurs 3    Raw food kurs 1

Det här innehåller kursen:

•  De vetenskapliga studierna bakom varför raw food är så välgörande, för att du ska få en tydligare förståelse av det du gör. Det kommer att hjälpa dig att hålla ditt fokus och engagemang eftersom du får logiken i att äta på det här sättet. Det finns tyvärr inte många studier än så länge, men de som finns hjälper oss att förstå varför det gör så stor skillnad att äta på det här sättet.

•  De rätta livsmedlen för oss som bor på de nordeuropeiska breddgraderna, med vår moderna västerländska livsstil. När vi lever i ett toxiskt samhälle, omgärdade av människor som äter en vanlig diet måste vi vara väldigt försiktiga med att hålla balansen och inte kastas av spåret för att det blir för stressigt och jobbigt. Jag kommer att berätta om hur jag äter och vad jag sett fungerar för de flesta människor som ätit raw food väldigt länge.

•  De grundläggande principerna för cellernas hälsa. Hälsa är så mycket mer än raw food och en av de vanligaste missuppfattningarna är att bara man bli raw så blir man frisk. Tyvärr är det inte så. Vi kommer att titta på de viktigaste principerna för verklig hälsa och hur de tillämpas. I Raw Magic avancerade kursen går vi in djupare i det här ämnet.

•  Vi kommer att laga några grundläggande raw food rätter. I mina klasser lär jag inte bara ut mina favoritrecept. Det jag vill är att lära dig raw food kökets språk. Ge dig grundläggande grammatik och ordförråd om man så vill! Så att du blir klar över vilka ingredienser vi använder och på vilket sätt och att du tar med dig inspiration till att göra en miljon olika rätter själv, hemma. Mitt cuisine är baserat runt en hektisk hemmamiljö: de flesta av mina recept kan lagas och avnjutas efter en fullspäckad dag snabbt och utan krångel – och ändå smaka som något du skulle kunna få på en gourmet restaurang i LA!

På dag ett kommer vi att göra de läckra maträtterna och på dag två desserterna.
Vi serverar en salladslunch båda dagarna. De flesta deltagare har tyckt att maten är mer än tillräcklig men känn dig fri att ta med snacks om du vet att du har stor aptit.

Rätterna inkluderar (beroende på de ingredienser som finns att tillgå, så förbehåller vi rätten att ändra om vi måste)

Bayonnaise
Nori Munsbitar
Kosmisk Curry med Zucchini Nudlar
Raw Choklad
Purple Power Pudding
Extravaganzakakan

Vi kommer att börja dagarna med thé från Four Sigma Foods men var vänlig och ta med extra vatten, dricka och papper och penna. Kom i tid! Gärna 10-15 min. innan kursen börjar, för att finna dig tillrätta. Vi har som mål att avsluta kursen punktligt. Om du behöver gå i väg hastigt vid dagen slut, meddela Kate i förväg.

Alla som deltar de tio timmarna som kursen är får ett certifikat och utskrifter med information och alla recept. Det här borde vara all information du behöver! Om du har frågor så maila gärna annica@vibera.se

Några ord från tidigare deltagare:
”bäst i branchen” – ”hon är verkligen magisk” – ”utan att överdriva, det här förändrade mitt liv”
 

Hur du hittar till Ekobutiken

T-bana till Mörby Centrum. Buss 602V/602H/607 till Sätra Äng. Tar 40 min. Bil från T-Centralen tar 11 min. E20 mot Göteborg, Norrtäljevägen – 262 mot Sollentuna.

>> Läs mer om eventet här

>> Läs mer om Ekobutiken Restaurang & Café där eventet äger rum

 

Annica Medici