Mild Detox inne & ute


Krokus tittar fram och solen lyser försiktigt. På våren längtar många efter att städa upp. Kanske städa hemma, rensa, tvätta gardiner och fönster. Städa kroppen inuti med en grön smoothie, röra på sig ute, träna och äta bättre. Skrubba kroppen på utsidan och byta omslag. Det vill iallafall vi. Se våra tips om hur du detoxar milt och gör en enkel kroppsskrubb.

Måste en detox vara intensivt och mödosamt?

Nej, du kan detoxa kroppen försiktigt under en längre tid. Till slut kanske det blir en livsstil =). Mild detox är även bra för barn som tex. blir sjuka ofta, har problem med magen eller vaccinerat sig och då reagerat negativt. Barn bör inte detoxa intensivt eftersom de växer.

Här är enkla tips på ”snäll detox” som man kan göra/äta året runt:

Avgiftning i badkaret - Tillsätt 5 droppar eterisk lavendelolja till ditt bad med 4 dl epsomsalt (bittersalt). Du kan även göra detta som ett fotbad. Gör gärna en kroppskrubb också, se vår film nedan.

Torrbostning på kroppen och kroppskrubb - Se film nedan hur du gör en enkel kroppskrubb, du kan variera den i oändlighet och välja olika basoljor och olika eteriska oljor. Socker kan bytas ut mot salt.

Probiotika - En kvalitativ och effektiv probiotika är avgörande för att återställa tarmfloran och balansera immunsystemet, för alla åldrar.

Omega 3 Olja - Vi vet alla hur viktigt bra fettsyror är för hälsan, för alla åldrar.

Vitamin C - C-vitamin har visat sig vara fantastiskt på många sätt, inte minst som en kraftfull antioxidant. Vitamin C hjälper till att motverka skador från tungmetaller, kemikalier och gifter som tex. finns i vacciner och stödjer immunförsvaret. Om du som vuxen önskar stora doser är Liposomal optimalt.

Rent vatten - När gifter dras från kroppen, måste de spolas ut. Full njurfunktion är beroende av att det finns tillräckligt med vatten i kroppen. Undvik läsk, mejeriprodukter och snabbjuice och drick mycket vatten istället.

Chlorella - Stödjer kroppen att föra ut gifter, speciellt tungmetaller samtidigt som den stödjer immunförsvaret och hjälper till att hålla ovälkomna gäster borta.

Raw Food, Juicer & Smoothies - Råsaft eller smoothies varje dag utöver vanliga måltider ger massvis av näring och vitaminer. Försök att alltid inkludera livsmedel som färglada grönsaker, groddar, vitlök, lök och kryddor i din dagliga kost, för alla åldrar. För vem mår inte bra av grönsaker?

 
Enkel kroppsskrubb:
 smeta in dig i duschen, peela försiktigt över hela kroppen och skölj sedan noggrant.


Rahima Lidström