Min nya maskin gör nötmjölk, soppor och funkar som kvarn!

soyabella

Jag har använt Mjölk- & Soppmaskinen Soyabella ett tag nu för att göra nöt-, mandel- och frömjölk på mornarna till min proteindrink. Den är hur bra som helst och superlätt att rengöra. Vattnet häller man upp i den stora rostfria tillbringaren och nötterna sätter man i en liten behållare runt själva mixerstaven som sitter locket/överdelen av maskinen. Det här gör att fibrerna direkt skiljs från själva mjölken och mjölken blir klar direkt, bara på några sekunder.

Helt suveränt! Jag gör ca 1 liter mjölk åt gången och ställer in det jag inte dricker upp i kylen så att Patrik kan ta eller om jag vill ha en smoothie eller god drink på eftermiddagen. Jag kan tänka mig att vi kommer använda den här ännu mer sen när vi får barn som är äldre och vill ha mellanmål och nyttiga frukostar.
Mjölkrecepten går att variera in i oändligheten. Man kan använda paranötter, pumpafrön, solrosfrön, mandlar, cashewnötter, hampafrön etc etc. Fördelen är att de är rika på olika mineraler och näringsämnen.

Igår testade jag soppfunktionen och gjorde Tribests Broccolisoppa. Den bestod av 1 broccoli, 1 rödlök och 1 morot. Jag hackade upp grönsakerna och la ner i maskinen tillsammans med ca 1 l vatten och lite kryddor. Sen satte jag igång maskinen och efter ca 15 min var min varma soppa klar. 
Under tiden satt jag och jobbade och glömde bort min lunch. Jag hoppade till när maskinen började jobba, men skrattade när jag tänkte på att jag hade en kock i köket som fixade min lunch. Gott blev det i alla fall och jag slapp jobba så mycket själv med maten :)

Nedan ser ni bättre hur maskinen är uppbyggd. 

soyabella
Klicka här för att läsa mer om eller köpa Mjölkmaskinen Soyabella

 

Catherine Hirota
Också nyfiken på temperaturen! Har ni provat göra tofu med den? och isåfall på vad? Vore spännande att höra
2014-01-23 08:54:00 Mia
Hej,
kokar den soppan? Det är inte så att man kan ställa in önskad temperatur? Och sedan komma tillbaka efter en stund och ha en rawfood-soppa, alldeles lagom varm, garanterat inte upphettad över typ 42 grader C? DET hade varit bra!
2014-01-18 19:07:50 Mimmi i skogen