Nu har hon somnat in...

blommor

Vi visste att det skulle hända väldigt snart men det känns ändå så konstigt. En av min mammas bästa vänner och en en god vän till familjen - en underbart glad, vacker och sprudlande kvinna somnade precis in efter en längre tids sjukdom.  Jag kan knappt förstå att det har hänt, hur kan en människa bara försvinna? Det känns så orättvist och grymt att tyna bort på det sättet – hon blev alldeles mager, hade svårt att andas och kunde inte röra sig. Trots oro, smärtor så var hon lika gullig, omtänksam och positiv när jag besökte henne, vilket jag verkligen tycker är beundransvärt.

Jag har sett det på mycket nära håll, ganska nyligen när min pappa gick bort i cancer för drygt två år sen. Det river förstås upp många känslor och tankar. Han blev inte heller gammal, nästa vecka den 17 oktober skulle han fyllt 70 år.
 
Min önskan är att det här inte ska behöva hända. Jag förstår förstås att vi alla ska gå bort en dag, men jag önskar verkligen att vi alla ska få leva friska till den dagen och få somna in utan sjukdomar och otäckheter.
Dagens tanke är att ta väl hand om din hälsa, dina relationer och inspirera gärna din familj och omgivning till att göra detsamma. Våra vanor, attityder och vår livsstil smittar av sig och påverkar många generationer framöver så det gäller verkligen att vara en förebild. Vi har alla ett stort ansvar för människor runtomkring oss.

Catherine Hirota