Nytt År - Nya Möjligheter

gott nytt friskt år

Nu är det 2014 och nya möjligheter att förbättra sitt liv. Nyårsskiftet är ofta ett bra tillfälle att tänka igenom året som varit och vad jag vill göra annorlunda och förbättra det kommande året. Själv brukar jag sätta mig ner i mellandagarna och skriva upp allt bra jag gjort under året och fundera över vad jag vill åstadkomma det kommande året inom de viktigaste områdena i livet:

1. Hälsa (Fysiskt, mentalt & spirituellt)
2. Relationer
3. Jobb / Ekonomi / Utbildning
4. Hem / Familj / Fritid

Tjohooo!!! :) Om två veckor ska vi flytta till hus och vi ska även bygga om köket i villan, så för min del funderar jag en hel del över hur jag vill att köket ska se ut. Även om jag inte skulle flytta skulle jag vilja effektivisera mina köksrutiner och se till att alla maskiner får plats, att var sak har sin plats i köket, för att få en så smidig vardag som möjligt. 
En av de saker jag ska se till att ordna är att ha mycket "färdigmat" hemma. Då menar jag att jag ska ha hemgjorda crackers, grönkålschips, blötlagda och torkade nötter, bars och röror i frysen. Allt för att göra det så enkelt som möjligt för både mig och Patrik att äta hälsosamt. 
Det viktigaste jag ska satsa på är juicandet och se till att både Patrik och jag dricker en grön juice varje morgon innan frukosten. Jag har även köpt en Citristar för att vi ska börja varje dag med en glas citronvatten med cayennepeppar för att alkalisera kroppen och detoxa. (precis som på Hippocrates Health Institute) Den ska få stå framme på bänken så att vi lätt kan göra citronjuice. Fördelen med Citristar är att den är så lätt att rengöra om man sköljer av den direkt. För mig blir det också mycket lättare att göra juice när maskinen står framme.

När det gäller maten och köket ställer jag mig följande frågor
Hur kan jag göra min vardag och mina matvanor smidigare?
Vilka nya köksprodukter kommer jag att behöva?
Hur kan jag skapa bättre struktur i köket?
Vad kan jag ha för nyttig snabbmat hemma så att jag inte äter onyttig mat eller oftare kan äta hemma?
Vad behöver jag rensa ut för att ge plats åt det nya?

Jag passar även på att rensa skåpen från mat, porslin, burkar och annat jag inte använder. Det är jobbigt att ha fullt i skåpen som redan nu inte rymmer allt jag har hemma.

Jag ska även förvara maten i glaslådor, så att den inte behöver komma i kontakt med plast i onödan.
Högst på min önskelista står Angel Juicer, men det får vänta tills efter flytten så slipper vi flytta en extra maskin :). Greenstar Elite får då börja "arbeta" på landet istället :).
I skrivande stund inser jag att jag behöver tänka igenom mycket mer, så jag får återkomma med ytterligare köksinsikter :).
Önskar dig ett riktigt Gott Nytt Friskt År!

mina nya maskiner

Catherine Hirota