Nyttig proteinrik frukost

 

Jag vill ha en god frukost som går relativt snabbt att göra, för mig är det extra viktigt på vardagarna. Eftersom jag ofta tränar på mornarna är jag mån om att få i mig proteiner av hög kvalitet. Det här receptet gillar jag för att jag får i mig bra fetter från chiafröna och chiafröna är dessutom bra fibrer som hjälper magen att komma igång.

Proteinrik chiagröt - med choklad eller vaniljsmak
(2 portioner)

1 dl chiafrön
8 dl vatten + 2-3 skopor med proteinpulver med med choklad eller vanilj

(ett mycket bra alternativ istället för "proteinpulver+ vatten" är mandelmjölk och då kan du smaksätta med chokladpulver, vaniljpulver eller något annat du gillar)

 

Gör så här:

1) Häll upp 8 dl vatten och rör ner proteinpulvret + eventuell extra smaksättare. (Eller använd Mandelmjölk istället)
2) Tillsätt Chiafröna och låt svälla i minst en timme.


Ibland tar jag även någon droppe stevia. När jag vill piffa till eller variera frukosten har jag även i 1/2 tsk vaniljpulver, en nypa kanel eller maca, lucuma. Det går att variera smakerna mycket. Jag brukar ta det jag har hemma.

Ett annat alternativ som omväxling är att använda vaniljproteinpulvret och tillsätta andra pulver och bär såsom acai. Strö gärna över lite skalade hampafrön, gojibär, mullbär och lite kakaonibs för att göra det lite festligare.

chiaproteinfrukost

 

Catherine Hirota
Hej Catherina, visste du att man måste krossa chiafröna? Annars kommer de ut hela! Och vi kan ej köpa dem krossade för fettet i dem härsknar snabbt. Så jag krossar mina varje morgon innan jag äter dem. Bra tips!
2015-02-21 08:59:58 Kicki
Jag klarar 1 tsk chia per dag - har provat med 2 msk vid några tillfällen - då får jag "värk i tarmarna".
2015-02-18 09:53:25 AC