Premiär - Café med Rawfood vid Stenhammars Slott


Kom och smaka Sophie Bohnstedts Rawa läckerheter i häst, hund och modemiljö i vackra Södermanland

Jag gläds så mycket med min kusin Hannah Larson och min moster Kerstin Olsson som den 28 mars slår upp portarna för sitt helt nya rawfood-inspirerade Café Lida Gård tillsammans med deras stora butik som säljer högkvalitativ utrustning till rid- och hundsporten. Senaste åren har de också utökat sortimentet med mode och heminredning.

Under lördagen kommer också den sprudlande och inspirerande rawfood-kocken Sophie Bohnstedt att vara där och bjuda på sina läckerheter.

Hannah och Kerstin hälsar er alla varmt välkomna lördagen den 28 mars kl 11:00

Jag kommer att vara där. Hoppas vi ses!

Karta för att hitta finner du längst ner i detta inlägg

– Vi ser det som en jättemöjlighet att få flytta till denna fantastiska miljö. Vi fick frågan redan för tre år sedan om vi ville flytta butiken till ladugården vid Lida Gård som ligger på Stenhammar. Jag har längtat till flytten sedan dess. Idén kom då från Kungaparet som är väldigt engagerade, vilket är otroligt kul, säger Hannah.

Vad händer på invigningen den 28 mars?

– Vi kommer att ha livemusik, fina erbjudanden, happenings, ponnyridning samt att våra leverantörer finns på plats. Vi bjuder även på modevisning, Raw food, kaffe samt att en hemlig invigningstalare kommer och inviger klockan 11.00.

 

Bild: Det är i denna helt nyrenoverade ladugård som det nya cafét och butiken ligger.

 

Bild: Stenhammars slott som ligger ca 1 km från det nya Cafét och Butiken

 

Hur kommer verksamheten att förändras?
– Vi kommer att utöka med kursverksamhet, marknader och med ett café. Att driva ett café har alltid varit en dröm och det är kul att det nu blir verklighet. Vid Lida finns det även över 60 fornlämningar som är av nationellt intresse. Min förhoppning är att vi kan bli ett utflyktsmål. Man ska kunna komma till oss och ta en fika, lunch eller en promenad om man så vill. Vi kommer att sälja picknickkorgar man kan ta med sig ut i naturen. Med större yta har vi nu fått förmånen att kunna utöka med mer heminredning och mode. Vi har blivit modemärket Creams butik utåt i mellersta och norra Sverige. Vi har också gjort i ordning en barnhörna och tagit in barnmärket Creamie som har jättefina kläder. Vi vill att alla ska känna sig välkomna. Kom som du är, träningsoverall eller kostym spelar ingen roll.

Bild: Sophies morots- och rödbetsjuice med citrus, mynta och ingefära, läs recept här

 

- Hos oss kan du lägga din afterwork, lunch, konferens, bröllop, dop, begravning, kickoff, barnkalas eller varför inte bara en mysig kväll med kompisarna. Vi kommer att erbjuda hälsosam mat då vi inlett ett samarbete med Sophie Bohnstedt som driver Sophie’s Raw och jobbar med näringsrik mat och Raw Food. Sabina Dufberg, Biggest Loser- coachen, kommer också att hålla kurser och träningsevent hos oss. Även KC Wallberg som driver Mitt Matrike och Gubbhyllan på Skansen kommer hålla i grillkvällar samt lite annat inom matlagning.

 

Bild: Sophies Chokladbars med superfoods, läs receptet

 

Hur har resan hit varit?

– Det har varit tre år av längtan, det här är en dröm som blir sann. Allt har gått jättebra och Flens kommun har varit väldigt stöttande under resans gång. Det har verkligen varit värt allt slit. Men fler planer finns, bland annat vill jag till nästa sommar starta upp handikappridning och ta hit fler djur.

Bild: Hannah med några exempel av allt de erbjuder i sin butik

 

Kvalité Häst & Hund har 8 anställda anställda och butiken inne i Flen kommer att finnas kvar en liten tid framöver för att göra flytten så smidig som möjligt för alla kunder.  Hannah med personal kommer att ha öppet alla dagar i veckan.

 

Hitta hit

Butiken och rawfood-cafét är beläget i den stora ladugården bredvid Lida Gård som ligger ca 3 km söder om Flen längs väg 55, klicka här för karta

>> Café Lida Gårds Facebooksida

>> Butiken Kvalité Häst & Hunds Facebooksida

>> Hemsida Sophie´s Raw

Mikael Boström