RAWsommarfesten i Göteborg

 

 Rawsommarfest

​Silje Konvalj, Patrik Dejenstedt och Sara Palokangas, arrangörerna av RAWsommarfest 2015. Foto: Silje Konvalj & Raw Food 

Våra härliga sprudlande vänner Patrik Deijenstedt, Silje Konvalj och Sara Palokangas tog det enastående initativet att samlas, skåla, äta, njuta, skratta, festa och dansa tillsammans i Göteborg i slutet av augusti. Låt dig inspireras och ta lärdom av deras erfarenhet av att annordna en RAWsommarfest.


Hur uppkom idén med en RAWsommarfest?

Idén med rawsommarfesten kom upp genom att många som varit på Patrik Deijenstedt’s regelbundna raw-knyt hemma hos honom, verkligen uppskattade det och ville ha mer. Då skapades iden om att göra en större sammankomst.

Vidare hölls RAWsommarfest i två år av Patrik, men när detta års evenemang först blev inställt, hoppade Silje Konvalj från Silje Konvalj & Raw Food och Sara Palokangas in som medarrangörer för att se till att festen skulle bli av ändå, då blev det fart i Patrik igen och vi blev tre arrangörer i årets tillställning.

Rawsommarfest

Långbordet dekorerades med färgstarka blommor från Tjörn Odlat av Silje Konvalj. Foto: Silje Konvalj & Raw food

Varför ville ni skapa en Rawsommarfest?

Vi ville skapa en mötespunkt för människor som delar liknande intressen inom hälsa, med fokus på rawfood. Intresset för rawfood har vuxit enormt de senaste åren, men vi har saknat en plats där människor kan samlas och dela sin passion och glädje till ekologisk och naturlig rå mat.

Genom en sammankomst så som RAWsommarfest vill vi kunna uppmärksamma intresset och väcka nyfikenhet för rawfood även till allmänheten. Dessutom för alla som redan är med i sammanhanget vill vi ge ett tillfälle att låta sig inspireras av varandra, lära känna likasinnade och andra inom samma bransch.


Rawsommarfest

​Viktor Ingmarsson var en av glädjeaktörerna som fanns på plats. Han bjöd på gröna juicer. Foto: Silje Konvalj & Raw food.

Vad hände på RAWsommarfesten?

Festen är knytisbaserad och alla gäster kom med egna fantastiska rawfood kreationer, allt från smaskiga raw -chokladtårtor, mylksakes, frökex, biffar, sushi och såser och kombucha till gröna drinkar, groddar och andra rawfood rätter och desserter. All den här maten dukades upp på ett lååångbord för att sedan avnjutas av sammanlagt 250 gäster.

Vi hade en egen RAWbar på plats där det såldes gröna smoothies, råa kakor och tårtor. Andra aktörer och rawfoodprofiler fanns på plats, alla bidrog på sitt sätt. Viktor Ingemarsson bjöd på gröndryck smakprover så gjorde även Johan Erle från probiform som hade med sig välkommas prover på hans fantastiska rå yoghurt, dessa glädjeaktörer bland många andra fanns på stranden, där det spelades musik från DJ Sat Purush Bhagwan Anand.

Kvällen bjöd på eldshow från duktiga eldartister och en hel del utlottningar med fina presenter från Regnbågen, Erica Palmcrantz Aziz och inte minst en Omniblend från rawfoodmiddagar. Detta och mycket mer gjorde en helt fantastisk eftermiddag, med en magisk röd solnedgång och när mörkret la sig lyste en stor fullmåne upp över oss.

Rawfoodsommar

Fredrik från RAWsommarfest egen RAWbar häller upp en fantastisk god grön smoothie till Silje. Bakom har vi Viktoria på lur. Foto: Silje Konvalj & Raw food.


Vilka är era tre viktigaste lärdomar när man ska arrangera fest/festival?

1. Ha en god kommunikation och sammanhållning mellan arrangörer och andra inblandade i projektet.

2. Komma igång i god tid och ha en översiktlig planering på sådant som skall göras. 


3. Hitta ekonomisk lösning för att förverkliga projektidén.


RAWsommarfest

Erica Palmcrantz Aziz från Rawfood by Erica tillsammans med Isabella Schou Granstedt från Rawfoodbaren minglar på festen. De var också med och sponsrade festen. Foto: Silje Konvalj & Raw food.


Blir det något nästa sommar?

Vår förhoppning är att RAWsommarfest ska bli en årlig tradition i Göteborg och kanske växa med åren med fler aktörer och gäster. Dock är planeringen inför nästa år oklar, inget är alltså bestämt ännu. Som det ser ut nu, behövs det nya (eller ytterligare) arrangörer för att nästa års RAWsommarfest ska bli av.

 

Fler fina bilder från eventet och annan rawfood inspiration m.m. hittas på www.facebook.com/siljekonvaljrawfood

 

Mikael Boström