Recept på Karins Varma Raw Food Lasagne

 

Karins Lasagne


Lasagneplattor:
2-3 st zucchini

Skala först bort skalet av zucchinin, hyvla sedan breda lasangeremsor med en osthyvel.

Pinjeost: 2 dl pinjenötter, 1 dl vatten, 1 msk citronsaft, 1 krm salt.

Mixa allt i en kraftfull mixer.

Tomatsås: 12 soltorkade tomater, 2 tomater, 1 röd paprika, ½ rödlök, 2 vitlöksklyftor, 1 msk olivolja, 1 ½ tsk torkad basilika, 1 ½ tsk torkad oregano, 1 tsk citronjuice.

Blötlägg de soltorkade tomaterna i 15–20 min. Mixa alla ingredienser i en matberedare.

Spenatfyllning: 7 dl färsk bladspenat, 1 msk olivolja, 1 krm salt

Finhacka spenaten i en matberedare. Använd puls-knappen. Lägg i en skål, tillsätt olivolja och salt. Låt stå 5-15 minuter. Lägg spenaten i ett durkslag och pressa ur vätskan med baksidan på en sked.

Lägg först ett lager med zucchiniplattorna i botten av en form. Bred ut pinjeost och sen tomatsås. Klicka ut spenatfyllningen. Lägg sedan ett lager med zucchiniremsor till, fast nu på tvären. Fortsätt att varva zucchini, pinjeost, tomatsås och spenat tills det tar slut.

Servera lasagnen med en gång eller VÄRM den genom att ställa in den i en torkugn på 42 grader, i allt från 2–6 timmar så blir den ännu godare. Servera lasagnen med en stor grön sallad.

Läs mer om Varm raw food här.


Karin Haglund
 är hälsocoach, kostrådgivare och personlig tränare med en stor passion för raw food och en sund livsstil. En holistisk syn på hälsa helt enkelt. Är du intresserad av mer recept från Karin så har hon gett ut tre böcker som vi säljer i vår webshop, se nedan.

Karin Haglund

 

 

Karin Haglund