Receptet på populära smoothien vi bjöd barnmorskan på

Smoothie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Imorse var jag och Patrik hos vår supergulliga barnmorska som hade uppoffrat sin morgonfikapaus för att hinna träffa oss en hel timme. Därför tyckte vi att det passade bra att ta med fika :). Det blev en riktigt fruktig och god smoothie med grönkålschips. Det var väldigt populärt.

Det gick fort på morgonen så receptet är ungefärligt.

Recept
100 g frysta jordgubbar
1,5 dl frysta blåbär
2 dl frysta hallon
2 bananer
4 ringar med torkad ananas 
6 bitar torkad mango
1,5 tsk vaniljpulver
en nypa salt
ca 5 dl vatten

Mixa allt i en kraftfull mixer och smaka av innan servering.

Idag var det rutinkontroller hos barnmorskan Maria Ahlbom på Södra BB och vi gick också igenom vårt förlossningsbrev. Det börjar ju trots allt närma sig förlossningen nu. Idag är det exakt 3 veckor till beräknat datum, 14 mars. Idag mätte hon magen som vanligt och jag låg lite över snittet i magomfång men hon tyckte att det kändes som att jag hade en ganska nätt bebis. Blodsockret låg på 4,3 vilket var riktigt bra (jag hade ju trots allt bara druckit en grön juice innan jag kom dit), bebisens puls lät bra och mitt järnvärde var också bra. Allt ser jättebra ut med andra ord. Jag måste säga att jag känner mig otroligt lycklig över att ha en sån fin och engagerad barnmorska - att gå dit är ett rent nöje som jag ser fram emot varje gång. :)

Du kanske också vill ha receptet på grönkålschipsen vi bjöd på? Klicka här i såna fall.
Denna gång hade jag gjort två olika variationer på chipsen. En variant med hampafrön, basilika, purjolök, citron, örtsalt och citronmeliss. I den andra varianten hade jag bytt ut hampafröna mot cashewnötter eftersom vi inte hade hampafrön hemma i helgen.

På bilden nedan lyssnar Maria på bebisens hjärta efter att ha undersökt hur bebisen ligger i magen. Huvudet ligger fixerat nedåt och som vanligt låg bebben med ryggen åt höger.


hos barnmorskan

Nedan sticker Maria mig i fingret för att testa mitt järnvärde och blodsocker.

blodprov

 

 

Catherine Hirota