Så här blir du piggare - utan kaffe... :)

Vi dricker juice på jobbet
Jag har gjort en rolig upptäckt! Den senaste tiden var jag lite tröttare än vanligt och orkade inte göra mina juicer som jag drack nästan dagligen innan.

Förra helgen kollade jag på ett filmklipp med Anna Maria Clement (som leder och driver Hippocrates Health Institute med Brian Clement) och blev otroligt inspirerad. Direkt så började jag odla ärtskott och vetegräs. Sen satte jag igång och började juica mer igen. Grönsaksjuicer förstås. Jag tänkte inte så mycket mer på juicerna men sen efter några dagar så märkte jag att jag inte var så trött på kvällarna längre och piggare på dagarna och insåg att jag blivit piggare sen jag börjat dricka mina färskpressade grönsaksjuicer... Det ger mig verkligen energi och håller mig frisk.

Här är några ingredienser jag brukar blanda i:

- selleri
- solrosskott / ärtskott / groddar
- morotsblast / rödbetsblast eller grönkål
- gurka / zucchini 
- morötter / rödbetor för att få lite sötma (men inte alltför många...)
- ibland smaksätter jag med ingefära eller citron

Jag brukar tänka så här när jag "komponerar" mina juicer. Enbart blast och gröna växter ger väldigt nyttiga gröna juicer som smakar rätt beskt så jag sötar upp / neutraliserar smaken lite med gurka, morot, rödbetor etc.
I första hand så dricker jag dessa juicer för min hälsas skull, i andra hand för att jag ska hålla mig snygg och fräsch ;). Poängen är att när jag gör mina morgonjuicer så fokuserar jag på näring och hälsa.

Om du vill ha lättdruckna och goda juicer så blanda gärna i äpplen t ex. Det förhöjer smaken. När man juicar behöver man inte oroa sig för att det blir en mindre bra matkombination. Man brukar jag prata om att man helst inte ska blanda frukt och grönsaker för att det inte är optimalt för matsmältningen. I juiceform spelar detta inte någon roll, enligt Brian Clement. Däremot så tycker han att man ska minimera sötman och fruktjuicer just blir ju väldigt söta.


Mamma och jag dricker ofta juice tillsammans. Det är alltid lika trevligt. Nu har jag kommit på något väldigt fiffigt. Eftersom mamma bor på vägen till jobbet så cyklar jag hem till henne först med juiceingredienser och så gör vi juicen tillsammans. (ofta gör hon mest... :)) Mammor är fantastiska!!! Jag tror jag har fått världens bästa :)


mamma och jag dricker juice

Catherine Hirota
Stadslivet.
Det är nåt med vetegräsodlandet som gör en gott. Inte bara att man dricker juicen, utan också att man vattnar gräset och tittar till det. Häromdagen gav jag mig ut på stan med munnen full av vetegräsjuice. Jag gurglar runt juicen så länge jag bara orkar men var otålig att komma ut i solskenet. Omgiven av asfalt, bilar och husväggar kändes som jag hade en hel grässlänt inom mig.
2013-10-16 02:27:56 DZ