Slapp värk och alla mina mediciner tack vare living food

Plötsligt vaknade Anna Lindström, 24 år gammal med smärta i foten som snabbt spred sig. Lederna svällde upp och fylldes med vätska och det var starten på en ständig smärta. Läkarna konstaterade att hon hade höginflammatorisk reaktiv artrit, svår ledinflammation och rekommenderade cellgifter efter behandling av smärtstillande och inflammationshämmande som inte hjälpte. Det var droppen som fick henne att söka hjälp på egen hand. Hon hittade en lösning utanför vad läkarna rekommenderade och fick hjälp att lägga om sin kost och livsstil. Idag 8 år senare är hon full av energi och medicinfri. “Jag har fått mitt liv tillbaka”, säger Anna.

 

Här nedan berättar Anna Lindström mer.


År 2006 fick jag diagnosen Reaktiv Artrit (ledinflammation). Jag var nyutbildad sjuksköterska och jobbade, trots den oerhörd smärtan som gjorde att jag nästan inte kunde gå. Symptomen spred sig fort till käkarna, händerna, ryggen, höfterna, knäna och fötterna. Jag var tvungen att flytta hem till mina föräldrar för att klara mig och få hjälp och jag började medicinera maxdosen av Voltaren. Men jag blev sämre och ordinerades ett annat inflammationsdämpande medel, Salazopyrin, och höga doser kortison.  Så fort jag försökte trappa ner kortisonet fick jag stora skov. Jag blev nu sjukskriven och fick börja med Losec, för att inte förstöra magen med alla dessa starka smärtstillande läkemedel. Jag fick flera biverkningar av Salazopyrinet, för lite vita blodkroppar, lågt blodvärde och allergiska utslag över hela kroppen.

                              

Mitt liv ändrades radikalt. Från att vara frisk och ha massor av ork och energi, till ett liv fyllt med ständig värk och orkeslöshet. Att gå med denna ständiga smärta varje dag tog väldigt hårt på mig. Jag blev ledsen och funderade på hur och varför jag hade fått alla dessa problem. Jag började förstå att jag aldrig skulle kunna bli frisk med hjälp av alla olika mediciner. Så här kan jag inte fortsätta, tänkte jag. Jag måste själv ta tag i min sjukdom och se till att bli frisk på naturlig väg. Jag började söka på nätet, läste olika artiklar och lånade böcker på biblioteket. Jag kom fram till att kosten har mycket stor betydelse för reumatism. Jag tog upp det med min doktor som sade att kosten hade ingen som helst betydelse för min sjukdom. Jag kunde fortsätta att äta allt jag ville. Läkaren sa att jag aldrig kommer att kunna bli frisk med ändrad kost och aldrig bli medicinfri. Jag hade en annan uppfattning. Jag sade till henne att hon inte behövde acceptera, men däremot åtminstone respektera mitt val. Hon ville inte stötta mig eller vara till någon hjälp, så jag tänkte att jag provar i alla fall. Min drivkraft att bli bättre var så stark. Så här kan jag inte må i resten av mitt liv. Jag tog kontroll över min sjukdom. Jag accepterade inte att jag hade en sjukdom. Sjukdomen skulle inte få förstöra mitt liv, utan jag skulle bli frisk! Det ena ledde till det andra och jag kom i kontakt med Levande föda-kosten. Jag åkte till tre levande föda-center; Living Food Global Center i Valdemarsvik, Levande Föda Kur och Kursgård på Väddö och Hippocrates Health Institute i Florida. Jag hade fortfarande ont i början, men märkte att något hände och blev sakta bättre och bättre. Och efter de tre veckorna i Florida, när jag slutade med frukt, blev blodvärdena väldigt mycket bättre. Jag har slutat med all medicin och har börjat träna igen på gymmet.

Jag har också börjat arbeta som sjuksköterska igen. Det är fantastiskt!. Visst har det varit en lång process med mycket kämpande, men det har det varit värt!  Min läkare har aldrig velat tro på hur bra den levande födan är, men när hon nu ser resultatet är hon förvånad och har så smått börjat erkänna att födan måste ha haft effekt. Hon trodde aldrig att jag skulle bli medicinfri eftersom jag var så sjuk. Hon tycker att jag kämpat på bra. Det trodde jag aldrig att jag skulle får höra från henne!  Jag tycker att det är synd att reumatologläkarna inte har mer kunskap om kostens betydelse angående reumatism. Jag tycker att de bör upplysa patienterna om att det finns en annan väg att gå än deras farliga starka mediciner!

 

Jag har varit 4 gånger på Hippocrates. Det var en stor vändpunkt för mitt tillfrisknande från min reumatiska värk! Människor kommer dit från hela världen med olika sjukdomar bl a reumatism. Jag lärde mig otroligt mycket och fick ännu mer kunskap. Man lär sig hur man ska grodda, plantera, laga mat och äta växtbaserad mat på rätt sätt för att kunna bli frisk. De bedriver också ny forskning hela tiden. Jag kan varmt rekommendera deras ställe. Jag brukar åka med gruppresor från Sverige och vara på Hippocrates, varje gång  i 3 veckor för att lära mig ännu mer och bara njuta av att få vara där, äta all den underbara maten och träffa andra med liknade erfarenheter. Det är väldigt roligt att åka i grupp till Hippocrates dels för att få resesällskap, man delar upplevelsen med varandra och kan stötta varandra och man får vänner för livet!

Hippocrates är ett underbart vackert ställe med mycket trevlig och kunnig personal. De har en enorm erfarenhet och har många bra olika behandlingar att erbjuda. 

 

Jag hoppas att du fick ut något av min berättelse och att jag lyckats förmedla vilka möjligheter det ger att göra dessa livstilsförändringar och vilken hjälp det är att följa med till Hippocrates! Det blir din livs resa vare sig du är sjuk eller frisk och du får inspiration till att lära dig mer och hitta din egen väg till att må riktigt bra.

 

Anna Lindström

 

Anna Lindström och Mikael Boström