Sommarens hälsoutmaning


Nu är vår son Nelson snart 4 månader. Något jag märkt är att mitt immunförsvar får jobba hårt, mycket hårdare än förr. Tidigare var jag i princip aldrig sjuk men under graviditeten blev jag förkyld flera gånger och även nu när jag ammar har jag blivit förkyld åtminstone två gånger. Det går åt extra mycket näring till bröstmjölken nu när jag ammar. Som tur är får vi sova bra eftersom Nelson sover hela nätterna, bortsett från ca tre gånger per natt då han vill äta. Jag har insett att jag måste göra allt för att stärka mitt immunförsvar så att familjen lyckas hålla sig frisk till hösten och senare när det är dags för dagis. Nu räcker det med förkylningar för mig så jag ska verkligen se till att boosta mitt immunförsvar ordentligt så att jag slipper bli sjuk.

Så här tänkte jag göra för att boosta mitt immunförsvar! Vill du vara med?

juice1. Dricka gröna juicer varje dag (Pga renoveringen och att vi inte har ett riktigt kök så har jag slarvat lite med detta...) Detta är otroligt effektivt för att hålla sig frisk och stark. Jag märker även att färska gröna juicer gör mig piggare. Jag gör samma juice varje morgon. Receptet kommer från Hippocrates Health Institute.

Klicka här för att se receptet

2. Börja odla och juica vetegräs
Vi har precis fått hem ett odlingssystem där man kan odla vetegräs och skott, helt utan jord! Det kommer göra det mycket lättare att odla hemma, vilket jag ser fram emot. Det enda som behövs är odlingssystemet och frön, sen är man igång :). Vetegräs är bland det bästa man kan ge sin kropp.

Här kan du läsa om fördelarna med vetegräs 

VETEGRÄS


Klicka här för att läsa mer om odlingssystemet


3. Äta mängder med Chlorella
Chlorella är bland det bästa för immunförsvaret. Jag har ätit massvis av det sen jag var på Hippocrates Health Institute 2012 och mår jättebra av det. Det är nog ett av få kosttillskott som de rekommenderar i princip alla att ta. Chlorella finns både som pulver och tabletter men jag använder bara tabletter. Blandar även i de i goda smoothies. Ofta gör jag spenatsmoothies.
Recept på smoothie

Klicka här för att läsa mer om Chlorellatabletter

carobshake4. Återgå till min proteinshakefrukost med D-vitamindroppar och chiafrön.

Jag älskar mina morgondrinkar som är fulla av proteiner, vitaminer och bra fettsyror. Det ger mig en kanonstart på morgonen och jag håller mig mätt fram till lunch. Börjar dagen med en grön drink och sen en carobshake. När min mamma är på besök är det extra roligt att göra dem, för hon blir så glad. Det är hennes favoritfrukost.

Klicka här för att se receptet

 

5. Träningsmål

Det har blivit lite sisådär med träningen på sistone. Ett tag sprang jag lite men har haft lite svårt att ta mig ifrån Nelson eftersom jag ammar honom och han har varit extremt mammig, men nu är det lite bättre. Jag vill sätta ett mål som är ganska lätt att hålla så att jag kommer igång och får ännu mer energi. Det räcker med tex 4 st 30 min promenader i veckan och lite armhävningar, squats och utfall. Sen bygger jag på mitt program allt efterhand. Har märkt att så fort jag sätter ett mål så blir jag mer medveten och rör på mig mer. Träning är ju otroligt viktigt för immunförsvaret och humöret :). 

Nu kör jag igång! Vill du vara med? Eller vill du bara vara med på några av punkterna ovan, så välj ut det du vill göra :).

Det sägs att det tar 21 dagar att ändra en vana - nu ska vi se till att vi har bra vanor :)

Catherine Hirota