Sommarmys & Fredagsfys

FredagsmysFör några år sen, är jag åt som de flesta gör så var jag väldigt trött efter en arbetsvecka. Vi lagade ofta entrecote eller oxfilé med klyftpotatis och bearnais och sallad till. Till efterrätt åt vi oftast Ben & Jerry´s chocolate brownie-glass. Till en början tyckte jag faktiskt inte att den var så god men jag vande mig och började älska den... Jag hade svårt att hålla mig vaken framför tv:n och kände mig helt utslagen. Jag trodde att det var så för att jag jobbat hårt... Det där händer aldrig nu för tiden. Jag är väldigt sällan riktigt riktigt trött. Somnar gör jag direkt när jag lägger huvudet på kudden, men jag är någorlunda pigg tills dess att jag går och lägger mig. Det här förändrades direkt när jag la om kosten för över 6 år sen.

Med det vill jag bara säga att jag tycker det är fantastiskt med fredagsmys, där man äter mat som är supergod och gör oss pigga och fräscha. Fredagsmys och "unna sig något gott" har en helt annan innebörd för mig idag. 

I höst ska jag, Patrik & Nelson börja med Fredagsfys - en löprunda eller disko i vardagsrummet och avsluta med en god middag. Det är ju jättebra att arbeta upp en skön hungerkänsla och ett gott humör inför helgen. Man vill ju vara glad när man ska umgås med sina vänner och sin familj. :) 

Självklart betyder det inte, att man ska behöva avstå från godis. Det finns faktiskt nyttigare alternativ, utan tomma kalorier, färgämnen och tillsatser.

 När jag är chokladsugen brukar jag ta en raw chokladkaka som jag ääälskar! Om Patrik ser hur många vi har i matkällaren så försvinner de snabbt... En rawbite är också populärt hos oss. 

Här är våra favoriter, dvs färdiggodis. Sen gör jag ju mycket hemlagat också förstås.En chokladbit och en kopp te är ju riktigt lyxigt :). Och tänk vad lite det kan vara som krävs för att skapa en ny bättre vana :). Det lönar sig i längden, garanterat!
Nedan ser du några av mina "mysfavoriter", men det finns mer godis - klicka här för att se allt godis vi har i webshopen.

Catherine Hirota Permats

Varor som nämns i nyheten