Sommarrullar med chili- och jordnötsdipp

 

Sommarrullar med chili- och jordnötsdipp

Ingredienser för 8 rullar:
8 rispapper
8 salladsblad av mjuk sort
3 morötter
1 mango
1-2 avokador
1/2 gurka
1 bit rödkål

Chilidipp:
5 cm ingefära
1-2 msk tamari
1 röd chili
2-4 msk olivolja
1 msk sesamolja
1/2 msk tamarindpasta
1/2 lime, zest och juice
lite vatten

Jordnötsdipp:
5 cm färsk ingefära
1 dl vatten
1 dl jordnötssmör
2 msk tamari
1 lime, zest och juice
1 röd chili
1 msk lönnsirap

Hur gör man sommarullar?
Skär morötter, mango, avokado, gurka och kål i tunna långa stavar. Doppa ett rispapper i varmt vatten i ett par sekunder och lägg det på en fuktigt bakduk. Lägg ett salladsblad på nedre delen av pappret. Fyll på med resterande grönsaker och rulla änden av pappret närmast dig över grönsakerna, vik in kanterna och rulla sedan så tajt som möjligt. Gör likadant med resterande rispappren.

Chilidipp:
Mixa ingredienserna till en slät dipp. Smaka av och tillsätt mer sötma, sälta eller syra om du vill.

Jordnötsdipp:
Mixa ingefäran med vattnet i en mixer. Ha i övriga ingredienser och mixa slätt. Smaka av och tillsätt mer syra, sötma eller sälta om du vill. Om dippen är för tjock så tillsätt mer vatten.

Erika Frost är en kock med ett brinnande intresse för raw food och växtbaserad kost. Hon driver tillsammans med sin bästa vän rawfoodcaféet i Bottnaryd och restaurangen Open New Doors i Göteborg. Erika vill inspirera hur man kan leva ett hälsosamt liv på alla nivåer.

Rå Matglädje
Erika Frosts kokbok är fylld med fantastiska recept på bla. bröd, frukostar, huvudrätter, efterätter, våfflor och dipper plus mycket mer. Det bjuds in till både raw food- och veganmat, nyttig och god vegetabilisk mat. Det är en mat som är oprocessad, fri från gluten, mejeriprodukter och raffinerat socker. En mat som passar alla oavsett allergier. Denna bok är fylld med vackra bilder och recpet som inspierar till en nyttigare mathållning.

 

 

Rå Matglädje finns att köpa på Clearlife.se till kampanjpriset 189 kr  t.o.m den 10 maj. 

 

Mikael Boström