Spännande, insiktsfullt och läckert gott med Drs Clements i måndags

 

Stort tack till alla - gäster och arrangörer - för en härlig måndagskväll tillsammans!

Vilken kväll! Igen! Vi fick se Dr Anna-Maria och Dr Brian Clement spruta ur sig insikter, helhetshälsa och välmående. Insikter som är så värdefulla att vi sprider i samhället. Så många som skulle kunna må så mycket bättre om de visste vilka enorma möljigheter och enkla knep det finns för att må bra med det naturliga helhetstänket kring livsglädje, harmoni, träning, vila och näring. Vi är nu många och blir fler och fler som vet hur vi ska göra, men för att verkligen leva så behöver vi inspiration och stöd i vardagen. Det är ett sånt samhälle vi vill bidra till!

 

Bild: Mikael, Anna-Maria och Brian

 

Kvällen inleddes med ett uppsluppet mingel och läcker raw food med både nya och gamla vänner. Den läckra raw fooden serverades av Ida Högberg från Ida's Raw Kitchen ch Kathrin Söderberg från Essentially Raw

 

Bild: Raw food inspiration av Ida, Kathrin och Gülfidan

 

Sedan hade vi också vår enastående Crew som så galant välkommande, registrerade och delade ut material till alla gäster, visade och sålde böcker och framför allt ställde ordning allt och och såg till så allt flöt och alla tider hölls.

 

Bild: Brian och Anna-Maria ytterst. Crew i mitten Lisa, Jessica, Rebecka, Anna-Karin, Josefin, Charlotte, Anna-Maria samt Izabelle och Elin utanför bild.

 

Så var det dags för Mikael att köra igång föreläsningsdelen som han denna gång gjorde med att presentera en hemlig gäst, vem kunde det vara?
Det var den norske läkaren Christian Daling som berättade kort om sin bakgrund och vilka stora möjligheter de nya insikterna om växtbaserad rå kost och ett helhetstänk kring hälsa ger.

 

Bild: Entusiastisk Brian på G

 

Dr Anna Maria berättade passionerat om hennes arbete att studera kvinnans stora kraft och ledarskap genom tidierna, som också resulterat i hennes senast bok "The power of a woman". Hon talade också om fördelarna med att basta, föroreningar i jordens vatten som gör att fisken är förorenad, bidragande orsaker till bröstcancer, naturlig skönhet och livslång vitalitet mm.

 

Dr Brian berättade med brinnande entusiasm om vilken påverkan vår livsstil har för vår hälsa och denna gång zoomade han in på sockret och dess betydelse i alla dess former och vilka sötningsmedel som är bra. Väldigt kortfattat kan man säga att fullständigt friska individer med ett urstarkt immunförsvar kan äta 10-15% frukt och klarar således av att bryta ner sockret, men för alla oss så är det mycket fördelaktigt att minimera allt socker som har påverkan på blodsockernivån. Om man vill ha sötma i sin matlagning så kan man med fördel använda Stevia som inte påverkar blodsockret på detta sätt. Se till att få tag på rent naturligt Stevia.

 

Till sist var det så dags för, det kanske alla hade väntat på, i alla fall jag, nämligen frågor och svar, där alla deltagare fick chansen att ställa just den fråga de önskade. Även denna gång var det helt fascinerande att höra hur Anna-Maria och Brian svarade och refererade till världens forskning och 50 års erfarenheter från Hippocrates Health Institute.

 

För dig som är intresserad av att lära dig mycket mer, leva optimalt hälsosamt och samtidigt få en underbar semester med härliga människor så har vi resorna till Hippocrates som vi kallar Stora Hälsoresan den 16 november, 11 januari och 22 mars.
>> Läs mer om den här

 

 

Mikael Boström