Intervju med 1-årsjubilerande STHLM RAW

 Maria och Marina eldsjälarna bakom företaget STHLM RAW ser som sin mission att servera FIKA som är bra både för kropp och själ. Under ett intensivt år har det skapat en raw fikaoas i Hornstull och snart är det dags för 1 - års jubileum och en ny bok.

Första gången jag träffade Marina var på Freshlife festivalen på Mundekulla 2012. Hon hade precis gått en rawfoodkurs där och berättade att hon jobbade på Gotland i en glassbar och försökte smyga in lite Raw food och samtidigt drömde om att öppna något eget. Maria kommer träffade jag på olika event och fester där hon brann för och inspirerade med nya gudomliga raw food kreationer. Det är så underbart kul att de slagit sig ihop och nu gjort sina drömmar till verklighet. 

 

Varifrån kommer ert intresse för raw food?

Vi båda är väldigt inspirerad av raw food från våra Balibesök och andra resor. Det är egentligen via Bali och raw food som vi upptäckte varandra på instagram. Men den storyn får ni läsa på vår hemsida eller boken som kommer nästa år!

Maria jobbade tidigare i eventbranschen och där var det mycket provsmakande. Som den livsnjutare hon är så var det ofrånkomligt att komma in på raw food. Estetik är viktigt och raw food är alltid så vackert och det känns enda in i själen när jag äter ett vackert bakverk som dessutom är gott och hälsosamt, säger Maria.

Jag tror det var kreativiteten i att laga mat på ett helt annat sätt. När jag väl kände på fördelarna, att man blir snyggare med mer energi, så är de lätt att fastna. Jag vet att jag var lite inne på raw food i början av 2000-talet, men det såg så svårt ut - det var först några år senare som jag faktiskt började testa mig fram, fortsätter Marina.

 

Kan ni berätta lite mer om vad ni brinner för och vad ni vill åstadkomma med det ni gör?

Vi vill ta fika till helt nya höjder och vi är stolta över att vara först på Stockholmsmarknaden med ett sådant brett urval av raw food desserter. Vi ser fram emot att se utvecklingen av ett mer hälsosamt alternativ till fika och det märks att Stockholm är redo för detta nu. Äntligen! Nästa år kommer också vår fikabok så då hoppas vi kunna inspirera hela Sverige till att fika ännu mera råa bakverk. Alla kan göra det!

Not: Omslaget till den kommande boken ser ni här till höger.


Kan ni berätta lite om de kurser ni anordnar?

Vi vill att STHLM RAW ska vara som en mötesplats så vi har både mat och dessertkurser som vi själva håller i men också andra kurser och föreläsningar som inspirerar DIG till ett härligt liv.

 

Kan ni berätta mer om ert 1-ÅRS JUBILEUM?


Det blir en hel vecka med firande och tokerier från oss på STHLM RAW - 30 okt - 7 november. 
Den 4 november firar vi 1-årsjubileum så vi kommer ha massa fina specialerbjudanden hela veckan och massa extra god fika just for YOU!! Kom och testa våra grymma luncher och tårtor - innan de tar slut! Följ oss på facebook och instagram för att få dagens specialerbjudande! Helgen innan är det Halloween också, så förväna er lite utklädnad, tokerier och desserter i Halloweenstyle - vi gillar att gå all in på tokerier ibland.

 

 

Vilka är era tre bästa tips?

Förbjud ingenting utan lägg till massa sallader, prova nya grönsaker, våga krydda och experimentera i köket.

Keep it simple, du behöver varken Vitamix, torkugn eller massa dyra redskap.
Ett bra tips är t.ex. att adda en grön juice till lunchen, grön smoothie och chia till frukost.

Har ni något favoritrecept ni vill dela med Rawfoodmiddagars medlemmar?

Vi delar med oss av en härlig höstig tårta med många varma kryddor och uppiggande schisandrabär som ökar blodcirkulationen och ökar immunförsvaret.

Till receptet: Ingefärs och hallontårta med schisandra på en kryddig chaibotten


 

STHLM RAW

 

Instagramkonto: @sthlmraw
Facebook: https://www.facebook.com/sthlmraw
Hemsida: www.sthlmraw.se

STHLM RAW
Långholmsgatan 11, Hornstull, Stockholm.

 

Mikael Boström