Underbar lunch på Ecobaren Centralbadet

 

På bilden ser du Lisa och mig med ljuvlig grönjuice. Skål!


Vilken underbar lunch vi hade på Ecobaren Centralbadet som avslutning på veckan. Vi valde deras varma rum där man sitter som i en djungel med växter och med kraftiga lampor som ska efterlikna solljuset. Precis vad man behöver efter en intensiv arbetsvecka. Just denna dag överträffade de verkligen våra förväntningar med både en läcker grönjuice som fördrink och stora portioner med färgsprakande konstverk. Se en bild på våra tallrikar nedan.

Bra ekologiska råvaror är ju en förutsättning för god och nyttig mat. Men för att sätta pricken över i-et och verkligen höja smaken till oanade höjder behövs det ofta en dressing. Så vi frågade om de ville dela recepten på Tzatzikin och Saffransdressingen och till vår stora lycka så sa Anna och Micke som driver restaurangen ja till det! :-) 

Vi rekommenderar verkligen alla att ta en sväng förbi Ecobaren på Drottninggatan 88 i Stockholm. Det är också en av de få Rawfoodrestauranger i Stockholm som har öppet kvällstid. Deras öppettider är:

Måndag – lördag: 09:00 – 21:00
Söndag: 09:00 – 18:00

Micke och Anna med personal önskar er varmt välkomna. Läs mer om Ecobaren

Tzatziki

Gurka 2 st
Cashew 0,5dl
Salt
Lime, skal och saft 2-3 st
Koriander färsk en handfull
Äppelcidervinäger, smaka av runt 3 msk
Olivolja ca 1dl
Vitlök efter smak
Vatten efter behov

Riv gurkan på ett rivjärn, lägg i ett durkslag med salt och låt rinna av en stund,helst någon timme. Krama sedan ur så mycket av vätskan som möjligt.

Cashew "yoghurt"
Mixa blötlagda cashewnötter med olivolja,salt,vitlök,äppelcidervinäger,limesaft och skal. Använd så mycket vatten som behövs för att mixa till en slät "yoghurt". Blanda i de urvattnade gurkbitarna, hackad koriander och smaka av med kryddor och salt.

Saffransdressing 

Ca 1dl blötlagda solrosfrön
1/2 paket (0,25g) saffran upplöst i varmt vatten
vatten
Färsk chili efter smak
10 blötlagda soltorkade tomater
2dl olivolja
0,25 dl äppelcidervinäger
En aning sötning dadelpure/honung/agave/lönnsirap
Salt
Vatten, några dl

Mixa i vitamix tills slätt
 

 

Mikael Boström