Varför äta E3AFA alger?

 

Varför äta E3AFA alger?

AFA (Aphanizomenon Flos-Aquae som betyder ”osynlig vattenblomma” är en fantastisk art av blågröna sötvattensalger. Minst fyrtio tusen arter av alger har identifierats, inte bara blågröna alger, utan även växtplanktonarter, sjögräs, sötvattensalger och mossor i många färger. Mikroalger/växtplankton utgör grunden för livsmedelskedjan på jorden. Fossila bevis tyder på att de sannolikt var de första organismerna att befolka jorden och de är fortfarande här eoner senare. Vissa forskare tror mikroalger har funnits på jorden i ungefär 2,8 miljarder år. Mikroalger är ansvariga för uppskattningsvis 80 till 90 procent av planetens totala produktion av syre och näringsförsörjning!

Den vackra, oförorenade Upper Klamath Lake i Oregon, USA, där AFA växer är en unik alkalisk sjö. Denna sjö har en förvånansvärt hög mineralkoncentration på grund av ett massivt vulkanutbrott som inträffade för ca 7000 år sedan och täckte området med miljontals ton mineralrik aska. Sjutton bäckar och floder rinner ner till sjön med i genomsnitt 50 000 ton mineralrik sand från omgivningarna av denna vulkaniska ”bassäng”, vilket gör Upper Klamath Lake till en av de rikaste näringskällorna i världen. Denna näringstäthet finns tillgänglig för oss i form av denna unika mikroalg.

E3Live erbjuder den högsta kvaliteten som går att få tag på av de blågröna algerna AFA i torkad form. De är certifierade ekologiska och vildväxande. De skördas under optimala förhållanden i det naturskyddade området och därefter torkas de genom en speciell lågtemperatur ”crystal flake”-torkning som garanterar att näringsämnen bevaras på ett överlägset sätt.

E3AFA alger är en otrolig superfood med exceptionellt näringsvärde. E3AFA är helt enkelt supermat; bland de mest näringsrika livsmedel vi kan hitta som ger ett komplett spektrum av näringsämnen. Vi rekommenderar därför varmt AFA-alger.

5 anledningar till att äta E3AFA:

1. Rik källa till:

Betakaroten
Vitaminer
Mineraler
Alfa linolensyra
B-vitaminer
Aminosyror
Omega 3-fettsyror
Fytonäringsämnen
Klorofyll
Fykocyanin (antioxidant)
Fenyletylamin (PEA)
Enzymer

2. Stöd för hjärnhälsan

E3Live´s AFA har en gynnsam inverkan på hjärnans funktion. De kan ge oss mental klarhet, fokus, uthållighet och ökad känslomässig balans. AFA innehåller bla. mycket phenylethyalamine, även känd som "kärlekskemikalien". Även spirulina och kakao innehåller PEA. PEA ökar aktiviteten av neurotransmittorer (kemikalier i hjärnan) i delar av hjärnan som styr vår förmåga att uppmärksamma och hålla sig vaken. PEA är märkbart rikligt i hjärnan hos glada människor och produceras naturligt i hjärnan när vi upplever kärlek.

3. Stöd för immunförsvaret

Den kraftfulla antioxidanten fycocyanin ger den intensiva blå-gröna färgen till algerna. AFA innehåller en utomordentligt koncentration av det blåa pigmentet fykocyanin. Bla. tyder klinisk forskning på att phycocyanin kan stödja en frisk kropp, ett friskt immunförsvar och stödja en hälsosam respons på inflammation.

4. Laddar kroppen med klorofyll

E3AFA är naturligt rik på klorofyll, den innehåller mer biologiskt aktivt klorofyll än andra kända livsmedel. Klorofyll är ett naturligt ”rengöringsmedel” för kroppen, hjälper till att bygga vårt blod samt stödjer vår tarmhälsa. AFA främjar även normalt blodsocker.

5. Stärker kroppens förmåga till återhämtning och reducerar stress

AFA är en adaptogen. Adaptogener är örter/växter som verkar för att öka kroppens förmåga att anpassa sig till olika former av fysisk, psykisk, kemisk eller biologisk stress samt föränderliga situationer. Adaptogener bidrar till att skapa ett tillstånd av balans i kroppen och gör kroppen mer anpassningsbar. De ger helt enkelt ökad motståndskraft mot stress och främjar uthållighet och stabilitet.

E3AFA finns i tre olika produkter som vi säljer i vår webbutik Clearlife.se:

a, E3AFA är 100% torkade E3 Refractance-Window AFA-alger (Aphanizomenon flos-aquae). Finns i pulver- eller kapselform.

b, BrainON är ett super koncentrerat extrakt av fycocyanin och Phenylethylamine från AFA algerna.

c, Renew Me innehåller både torkade AFA alger och BrainOn extrakt plus en rad andra superfoods som kompletterar och förhöjer dess effekter som Camu Camu och MSM.

 

Just nu får du 15% rabatt på alla fantastiska produkter från varumärket E3Live i vår webbutik ClearLife.se. Skriv in rabattkod: e3live i rabattkodsrutan i kassan (gäller t.o.m 4 juli eller så långt lagret räcker).

 

Missa inte våra erbjudanden och rabatter, anmäl dig till vårt nyhtebrev här!

 

Rahima Lidström