Varför äta Probiotica - Hälsosamma magbakterier?

 

 

Matsmältningen är vår absolut viktigaste funktion när det handlar om långsiktig hälsa. Att ta hand om sin mage är en investering för livet som vi alla är värda. Vem vill ha uppblåst mage, gasbildning, magont, vara förstoppad eller ha diarre? Vi vill alla ha en fungerande tarm och näringsupptag så vi kan få optimal energi från maten.

Vi anser att hälsosamma magbakterier tillhör en av de viktigaste tillskotten att välja. Vi ser det som en bas till alla. Probiotika är goda bakterier som ansvarar för näringsupptaget och stödjer immunsystemet. Det är upp till oss att stödja och ge denna värld av mikrober näring genom vad vi äter, vad vi utsätter oss för i vår miljö och den typ av livsstil vi leder.

Förr i tiden fick vi naturligt i oss goda magbakterier från god jordmån. Men i dag på grund av skadliga jordbruksmetoder innehåller vår mat liten eller ingen probiotika alls och de flesta livsmedel i dag innehåller även gifter som kan som skada de goda bakterierna i våra kroppar.

Därför är ett av de bästa sätten att främja maghälsan att "återplantera" hjälpsamma bakterier genom högkvalitativa probiotika produkter. Det är även mycket givande att äta fermenterade produkter som t.ex. surkål samt att undvika de tre största sakerna som arbetar mot vår tarmhälsa vilket är exponering för giftiga ämnen, ohälsosam kost och stress.

Det är lätt hänt att mikrofloran i magen blir obalanserad vilket kan ha mycket negativa effekter på matsmältning och vår allmänna känsla av välbefinnande. Om vi inte har tillräckligt med probiotika, är vi mer mottagliga för matsmältningproblem, hudproblem, candida, autoimmuna sjukdomar samt täta förkylningar och influensor.

Genom att lägga till fler probiotiska livsmedel i din kost, kan du se följande hälsofördelar:

Starkare immunförsvar.
Bättre matsmältning.
Ökat välbefinnande.
Ökad energi från effektivare produktion av vitamin B12.
Bättre andedräkt eftersom probiotika motverkar candida.
Friskare hud, eftersom probiotika förbättrar eksem och psoriasis.
Mindre mottaglighet för förkylningar och influensa.
Stöd vid läckande tarm och inflammatoriska tarmsjukdomar.
Viktminskning.

Ett sätt att stödja magen är att göra egen yoghurt, vi väljer en vegetabilisk yoghurt gjord på cashewnötter. Se recept i bloggen där vi även har ett recept på glass med goda magbakteier. Här hittar du högkvalitativ Probiotica.

Rahima Lidström