Varför juicer är så bra för hälsan

frukter
Att dricka färskpressade juicer har många fördelar. Färska ekologiska grönsaker och frukter är fulla av näring. När vi juicar tar vi bort fibrerna, vilket gör att kroppen får lättare att ta upp näringsämnena. Juicer håller oss friska och motståndskraftiga.

Om man använder en långsam juicemaskin utvecklas minimalt med värme och maximalt med näring bibehålls. Det bästa är att dricka juicen så snabbt som möjligt men en tumregel kan vara inom 15 min. Ju längre tid det går desto mer näring går förlorad och ju bättre juicemaskin du har desto bättre håller juicen. Tyvärr utvecklas mycket värme när man använder råjuicecentrifuger, vilket gör att en stor del av enzymerna går förlorade.
Tänk på att göra juicen på ekologiska grönsaker och frukter för att minimera kemikalier och gifter. De är oftast mer smakrika. En annan fördel jag märkt efter att ha druckit mycket grönsaksjuicer är att jag inte är lika hungrig längre för att jag får i mig så mycket näring. Jag misstänker att det är en av anledningarna till att jag gick ner 5 kg på Stora Hälsoresan.

Jag kan bara hålla med Hippocrates kloka visdomsord.

"Let food be thy medicine and thy medicine be thy food." - Hippocrates

Testa att göra olika juicer. Det kan aldrig bli fel :).
Själv gör jag en vetegrässhot varje morgon bestående av en handfull med vetegräs, 3 selleristjälkar och ibland 1/2 citron. Det är superbra för hälsan. Därefter brukar jag göra en blandad grönsaksjuice på det som finns i kylskåpet.

Favoriten är gröna juicen från Hippocrates Health Institute:
50 % solrosskott, 25 % selleri, 25 % gurka.

En annan riktigt god juice kan du göra på äpple, morot, gurka, ingefära, mynta och citron.


Catherine Hirota
Jag funderar allvarligt på att köpa en "långsam och världsbra" juicemaskin. Så bra att ni har gjort en jämförelse! Jag skulle vara väldigt glad över att få se några bilder på de delar som ska diskas, alltså bilder från var och en av maskinerna.Det är sant att den bästa juicemaskinen är den som används - och då är monteringskrångel och diskarbetet avgörande. För många delar, för mycket disk och jox = ingen juice.
2013-10-30 12:42:58 svartahund