Vilken mixer är bäst? Läs om alla mixers jag kört sönder och vilka som hållt :)

Ojojoj vad många mixers jag har haft, jag minns faktiskt inte hur många det är. Det enda jag minns är att alla tidigare har gått sönder. Själv vet jag inte vad jag skulle göra utan en bra mixer... Jag har testat många olika varianter, alltifrån de allra billigaste som finns på Elgiganten och någon mixer som min mamma fått på köpet till Vitamix. Min slutsats är att det lönar sig att satsa på en bättre mixer. De första allra billigaste jag hade dög inte ens när jag inte lagade rawfood, de körde jag sönder rätt snabbt. Sen fick jag en Kenwood-matberedare med mixer av lite bättre kvalitet som tyvärr också gick sönder, så jag köpte en ny Kenwood som också gick sönder. (Det var en tidigare modell av FP925, se bilden nedan, har för mig att det var 750 eller 1000 W och den kostade 1800 kr)

Kenwood-mixern jag kört sönder 2 ggr :), på bilden nedan
min andra matberedare/mixer
Jag var rätt nöjd med min Kenwood så jag köpte en ny, som min kompis körde sönder istället. Den blev inte så långlivad. Jag blev mixerslös igen. Nästa gång blev det en Omniblend TM-767 I som fortfarande lever :), dock uppgraderade jag mig när jag skulle testa Omniblend TM-800 V, så just nu har jag en Omniblend TM-800 hemma hos mig, en Omniblend TM-800 hemma hos min pojkväns mamma och när jag är hemma hos Micke använder jag hans Vitamix TNC 5200. När jag är hemma hos min mamma använder jag hennes KitchenAid som är jättesnygg med en kanna i glas. Tyvärr är det inte i närheten av lika bra som Omniblend och Vitamix men funkar bra när jag gör smoothies och är snygg på köksbänken. Den är inte alls lika kraftfull och jag får en känsla av att den mest rör runt maten i kannan utan att finfördela den helt.
Vitamixen känns bäst men Omniblenden tycker jag är mest prisvärd. Jag har faktiskt tom satt en Vitamix-kanna på min Omniblend-maskin, så jag märker inte så stor skillnad, mer än att Vitamixen har lite större hastighetsskillnad mellan lägsta och högsta hastighet. Jag köpte Vitamix-kannan som var BPA-fri, vilket Omniblends tidigare kannor inte var, men nu är ju även Omniblends nya kannor BPA-fria :).
Vad jag gillar med min Omniblend TM-800 V är att den har program så att jag kan gå ifrån mixern eller bara låta den gå medans jag tänker på annat :).
En av slutsatserna för min egen del är att jag tycker att det är viktigare att investera mer pengar i en riktigt bra juicemaskin som ger så otroligt mycket mer näring. Mixern använde jag mycket mer i början men efter 3 veckor på Hippocrates la jag om mina matvanor igen och då blev juicemaskinen allt viktigare.

Klicka här för mer information om rawfoodmiddagars utvalda mixers/blenders.


Mixers

Catherine Hirota