Vill du ha mer ekologisk mat i livsmedelsaffärerna?

För ett tag sen blev Vi-butiken Norrtullshallen, Coop Norrtullshallen. Jag blev glad och tänkte att då kommer säkert utbudet av ekologiska varor att öka, men så var inte fallet tyvärr. Jag gick in i butiken vid flera tillfällen men handlade knappt något. Jag pratade med kassören om att jag saknade ekologiska varor men han sa bara att det inte lönade sig och förklarade varför... Nästa gång när jag gick förbi butiken så letade jag upp Frukt & Grönt ansvarig och berättade att jag gärna skulle vilja ha mer ekologiska produkter och att jag slutat handla hos de för att ekologiska utbudet var för litet. Han sa genast att han skulle se till att ta in mer ekologiska produkter och frågade vad jag ville ha. När jag var där idag såg jag att de hade ett bredare sortiment av ekologiska grönsaker och frukter. Jag blev superglad! Min frågvishet ger resultat! :-)
ekologiska grönsaker

Trots att jag precis kom från Coop Odenplan så handlade jag ännu mer grönsaker för att supporta affären närmast mig.
Vi röstar trots allt med våra pengar. Om vi vill se förändring så behöver vi agera. Även om affärerna inte tar in mer ekologiskt direkt så är det bra att fråga så att de får reda på att det efterfrågas.

Ta för vana att alltid fråga efter de ekologiska produkter du saknar. Fråga gärna på restauranger också. Vi måste börja någonstans och om vi är fler som frågar så sker förändringen snabbare.

Catherine Hirota