Produkter   » Mat & Råvaror » Superfoods » Produkt

Bipollen raw & eko

Go For Life
Bipollen raw & eko

Bipollen anses vara ett av de mest perfekta och kompletta näringsämnen. Bipollen fungerar både som sötningsmedel och som kosttillskott i och med sitt fullvärdiga näringsinnehåll i koncentrerad form.

Med sin jämförelsevis höga halt  av protein bidrar bipollen till att öka muskelstyrkan. Många idrottare och andra personer, som strävar efter att öka muskelstyrka och energi, tar därför en daglig dos av bipollen. De fleromättade fetterna hjälper till bygga upp kroppens celler. De bidrar till  tillväxt och vitalitet och förkortar ansträngda musklers återhämtningtid.

Bipollen innehåller antioxidanten betakaroten, som kan omvandlas till A-vitamin i kroppen. A-vitamin bidrar till att skydda huden och  kroppens slemhinnor, är viktig för ögonens funktion och förebygger nattblindhet. A-vitamin har en stärkande verkan på mjälte, tymus, binjurar och sköldkörtel. Vidare innehåller bipollen de för ögonen så viktiga karotenoiderna lutein och zeaxantin, ämnen som finns i ögats s k gula fläck.

I bipollen ingår också många av kroppens enzymer.  Enzymer är bland annat oumbärliga för en bra matsmältning och för att födan ska kunna tas upp av kroppen. Bipollen anses även öka den sexuella lusten.

Användning
Bipollen kan användas i drinkar, smoothies eller strös över müslin eller salladen för att ge en extra hälsoeffekt.

Upptäckt och historia
Bipollen lär lär ha använts i historisk tid i Kina i hälsofrämjande syfte. Det består av blompollen som är avsett att användas som föda till bilarverna. Pollenet fastnar på arbetsbinas ben när de suger nektar i blommorna och följer sedan med till bikupan där det skrapas av vid ingången till kupan.

* Börja med mycket små doser av bipollen för att testa eventuella allergiska reaktioner


Bipollen raw & eko
Bipollen raw & eko
Artnr: Benämning: Lager: Pris: Antal:
50043 Bipollen 150 g OBS!! Produkten köps i nya webbshopen Clearlife.se. Gå till ClearLife.se. 115,00 kr/st Slut i lager

Tillbaka