Produkter   » Köksutrustning » Juicemaskiner » Produkt

Greenstar Elite Juicemaskin

Green Star Elite är en favorit hos många rawfoodentusiaster och känd som en av de bästa juicepressarna. Den låga hastigheten på juicepressen gör både så att vitaminer, mineraler och enzymer finns kvar och dessutom att en minimal mängd syre blandas in och oxidationen sker långsammare.

Green star har en trestegsextraktionsprocess som börjar med att krossa råvarorna, därefter blanda och skrubba, vilket ytterligare öppnar cellmembranen och fibrerna, till sist avslutas processen med pressning som klämmer ut juicesaften genom det grov- eller finmaskiga filtret. 
Det finns fyra olika "screens", se bilden nedan. Det finmaskiga och grovmaskigt är till för att göra juice, ett för att göra deg och ett är till för att släppa ut fibrer och juice direkt.

Fördelarna med Green Star Elite är:

* Mycket hög fruktsaftavkastning
* Enkel att använda

* Många användningsområde pga av alla tillbehör


Green Star™ Elite (GSE-5000) har en ny juicepresskropp och utväxlingstyp jämfört med den äldre modellen Green Star™ Elite. Den nyare modellen har koniska tuggande växlar som är större och en effektivare trestegsextraktionsprocess.

Green Star™ Elite - högre näringsvärde
För att ge en skonsam extraktion använder sig Green Star™ Elite av låghastighetsextraktion, endast 110 varv per minut som håller temperaturen mycket låg.  Dessutom medför den låga hastigheten vid juice extraktionen att ytterst lite syre blandas med den färskpressade juicen som annars medför oxidation och kraftigt minskar näringsvärdet på den färdiga juicen. När värme bildas vid extraktionsprocessen med enklare juicemaskiner (centrifug, rivmaskiner) skadas vitaminer och enzymer.

I de två koniska växlarna som tuggar råvarorna i Green Star™ Elite har det integrerats bio-magneter för att optimera kvaliteten på juicen. Magneterna ökar mineralernas biotillgänglighet och ”drar” mer mineraler in i juicesaften. Mineralerna absorberas därmed lättare upp av kroppen.

Många användningsområden
Med Green Star™ Elite kan du också göra sorbet eller pure av dina färska och frysta frukter eller tom pasta eller desserter med nötter och torkade frukter.

Varför ”bara” 200 W motor?

Det kan låta motsägelsefullt att en 200 W motor kan vara effektiv när de flesta juicemaskinerna på marknaden har en effekt på över 500 W.
Högwattsmodellerna som oftast river/centrifugerar grönsakerna och frukten gör saft snabbt och maler allt. Fördelen med den långsamma hastigheten är att minimalt med värme bildas (dvs vitaminer, mineraler och enzymer överlever) och maximalt med juicesaft dras ur fibrerna och cellmembranen, detta ger en tydlig skillnad mellan juicesaften och det torra restmaterialet som blir kvar.

Green Star™ Elites specifikation:


Garanti: 5 år vid privat bruk

Mått: 46.4 x 17.5 x 31.8 cm (B x D x H)

Effekt: 220-240 V, 200 W
Kontakt: Svensk standard

>> Här kan du läsa en jämförelse mellan tre av världens bästa juicemaskiner som alla finns i rawfoodmiddagars sortiment.

 

Mer information: http://www.youtube.com/watch?v=q2RtRwE0xmc

Greenstar Elite Juicemaskin
Greenstar Elite Juicemaskin
Greenstar Elite Juicemaskin
Artnr: Benämning: Lager: Pris: Antal:
10016 Greenstar Elite NORMALKÖP=Leveranstid 1-2 dagar om den finns "I lager" OBS!! Produkten köps i nya webbshopen Clearlife.se. Gå till ClearLife.se. 6 795,00 kr/st
Artnr: Benämning: Lager: Pris: Antal:
Reservdel
20043 Utloppsjustering Standard - Outlet Adjusting - för Greenstar Elite OBS!! Produkten köps i nya webbshopen Clearlife.se. Gå till ClearLife.se. 129,00 kr/st
Tillbehör
20042 Utloppsjustering för mjuk frukt - Soft Fruit Outlet Adjusting - för Greenstar Elite OBS!! Produkten köps i nya webbshopen Clearlife.se. Gå till ClearLife.se. 129,00 kr/st

Tillbaka