Produkter   » Mat & Råvaror » Superfoods » Produkt

Kakaonibs raw & eko

Go For Life
Kakaonibs raw & eko

Kakao innehåller över 300 näringsrika ämnen - bland annat höga halter av antioxidanter, magnesium, järn, krom, C-vitamin och endorfin.

När man tillverkar choklad rostar man kakaobönerna i stora ugnar innan de processas, vidare vilket gör att en stor del av näringsämnena försvinner. Fabriksproducerad choklad innehåller mycket tillsatt socker. Att kakaon är raw betyder att den är rostad under 40 °C, vilket gör att så gott som alla näringsämnen finns kvar i produkten. Inget socker är tillsatt.

Näringsinnehåll:
Kakao innehåller ämnen som ger positiva känslor: seretonin, dopamin, anandamin och fenyletylamin. Det är väl kända neurotransmittorer som hjälper till att lindra depression och är förknippade med att ge känslor av lust och välmående. Det finns även studier som visar att kakao ökar halten kväveoxid i blodkärlen, vilket gör att de vidgas och att blodtrycket sjunker. Ett lägre blodtryck bidrar till minskad risk för hjärnblödning och hjärtinfarkt. 

Precis som kaffe och te innehåller kakao xantinderivat: koffein, teofyllin och teobromin, vilka alla tre är stimulerande. Medan kaffe innehåller mycket koffein innehåller choklad bara en 1/20 del, vilket inte är i närheten av koffeinmängden i kaffe. 

I kakaon finns också enetylamin som är byggstenen till signalsubstanserna dopamin, adrenalin och noradrenalin. Dopamin brukar kallas för hjärnans belöningsmolekyl. Därför kan vissa av oss uppleva lyckokänslor när vi äter kakao.

Ursprung:

Kakaofrukten kommer från träd som växer i de tropiska delarna av Nordamerika, Sydamerika, Afrika och Asien. Det är från kakaofrukterna som vi får kakaobönerna.  

Så här kan du äta kakao:

Kakaonibs och kakaoböner kan du ha i müsli, på gröten eller i utsökta egna nöt-, bär- och fruktblandningar, till brödbak, kakor samt givetvis även för dina egna chokladpraliner.


Kakaonibs raw & eko
Artnr: Benämning: Lager: Pris: Antal:
50058 Kakaonibs 150 g OBS!! Produkten köps i nya webbshopen Clearlife.se. Gå till ClearLife.se. 89,00 kr/st Slut i lager

Tillbaka