Produkter   » Mat & Råvaror » Olja » Produkt

Kokosolja raw & eko

Go For Life
Kokosolja raw & eko

Extra virgin (ohärdad) kokosoljan har hälsosamma och unika egenskaper. Kokosolja innehåller s.k. medellånga fettsyror som är lätta för matsmältningssystemet att absorbera. Dessa fettsyror omvandlas direkt till energi i levern, utan att lagras som kroppsfett och på så sätt bidrar den till viktminskning. Laurinsyra som finns i kokosolja, omvandlas i matsmältningssystemet till monolaurin som motverkar bakterie- och virusangrepp. Laurinsyra ingår exempelvis i bröstmjölk och är lättsmält och skonsamt för magen. Även äldre personer mår bra av kokosolja, eftersom den underlättar matsmältningen som blir blir mindre effektiv vid stigande ålder. Fettlösliga vitaminer och mineraler tas lättare upp av kroppen med hjälp av kokosolja.

Kokosolja kan tillsammans med fiskolja minska den inflammatoriska substansen TNF-alfa som anses medverka till uppkomsten av demens och ledgångsreumatism.#

I västvärlden råkade kokosoljan tidigare oförtjänt i vanrykte på grund av att man utförde tester med härdad kokosolja. Härdat fett är fett som på kemisk väg gjorts hårdare och vid härdning av olja bildas onyttiga transfettsyror.  Det finns alltså både härdad och ohärdad kokosolja. Det vanliga kokosfettet som man köper i mataffärer är dessvärre härdad - om inte annat anges.

Användning av kokosolja

Kokosolja har en underbar doft och smak samt en härligt krämig konsistens. Den smälter vid ca 24 grader C. Förhöj smak och näringsinnehåll i din smoothie eller morgongröten med kokosolja. Den kan också användas som tillsats vid bakning. Kokosolja är perfekt som ingrediens i hälsogodis, den är även en utmärkt ersättning för smör. Kokosolja börjar oxidera först vid 198 grader, den tål alltså hög värme och kan med fördel användas i grytor och soppor.
Kokosolja är också lämplig som massageolja.


Kokosoljans ursprung och historia

Så länge man känner till har folk i Asien använt kokosolja på grund av dess värdefulla egenskaper, hälsobringande effekter och goda smak.


Kokosolja raw & eko
Kokosolja raw & eko
Artnr: Benämning: Lager: Pris: Antal:
50003 Kokosolja 500 ml OBS!! Produkten köps i nya webbshopen Clearlife.se. Gå till ClearLife.se. 159,00 kr/st

Tillbaka