Produkter   » Mat & Råvaror » Superfoods » Produkt

Nyponpulver raw & eko

Go For Life
Nyponpulver raw & eko

Kliniska studier visar att nypon är verksamt mot ledvärk och artros. Nypon kan ge ökad rörlighet och minskad smärta. Den verksamma substansen gopo, som innehåller fettsyror och sockerarter - gopo verkar antiinflammatoriskt och cellskyddande.


Nypon är nordens citrusfrukt, framför allt känd för sin höga halt av C-vitamin, en antioxidant som är oumbärlig för många av kroppens funktioner. Den stärker immunförsvaret och motverkar därmed inflammatoriska processer såsom förkylningar, influensa och infektioner i allmänhet. C-vitaminet gör det också lättare för kroppen att ta upp järn ur maten och hjälper också kroppen att lagra järnet.

Studier på senare tid visar på att nypon kan ha en blodtryckssänkande verkan samt hämmar det ohälsosamma LDL-kolesterolet.

Användning
Nyponpulver kan användas i din müsli eller i smoothien eller juicen. Njut av en kopp fräscht nyponte - en halv till en tesked nyponpulver per kopp.

Ursprung och historia
Den vackra nyponbusken med sin goda doft är en vildrosart som växer i tempererade zoner. Busken kan bli upp till ett par meter hög och  kan utvecklas till täta och svårgenomträngliga snår.

Nypon har använts i hundratals år mot skörbjugg, som beror på C-vitaminbrist. Nyponbuskens blomknoppar och blad har inom folkmedicinen använts som milt laxermedel. Nypon har också använts som kur mot vårtrötthet.


Nyponpulver raw & eko
Nyponpulver raw & eko
Artnr: Benämning: Lager: Pris: Antal:

Tillbaka